Lucian Ionescu:”La OncoHelp Timişoara eşti foarte bine tratat dar ne descurcăm greu cu naveta”
După un parcurs de viaţă normal, oricine poate fi diagnosticat cu cancer. Depistat de cele mai multe ori târziu, lupta împotriva cancerului devine una pe viaţă şi pe moarte. Motivul pentru care mai este numit şi boala cu o mie de feţe este faptul că nu doare, semnele şi simptomele cancerului fiind adesea silenţioase, mimând afecţiuni peste care trecem uşor cu vederea. Durerile apar deja în stadii destul de avansate, atunci când boala invadează şi alte organe din corp.
Articol editat de Daiana Rosca, 17 decembrie 2024, 17:00
Depistarea timpurie și tratamentul corect al cancerului sunt esențiale pentru creșterea ratei de supraviețuire. O ştie cel mai bine Lucian Ionescu din Reşiţa care de mai bine de 15 ani luptă să traiască. Şi el face naveta, la OncohelpTimişoara pentru a beneficia de investigaţii şi tratament. Iniţial a mers singur la şedintele de chimioterapie însă boala a recidivat iar acum are nevoie de sprijinul familiei pentru a face naveta. E greu şi obositor dar bărbatul nu renuţă. Familia, medicii, dar și apropierea de Dumnezeu l-au ajutat pe Lucian să traiască.
„Am un cancer de prostată operat în urmă cu 15 ani, trecut prin mai multe stadii şi după 15 ani a recidivat şi acum sunt în tratament, un tratament complementar şi pe lângă îmbunătăţirea rezultatelor fac şi aici un tratament la OncoHelp Timişoara. Am dureri dar cu tratamente le ţinem în limite suportabile. Când primeşti acest diagnostic nu îţi vine să crezi, se spune că nu te mai scapă nimeni de această boală dar uite cu ajutorul lui Dumnezeu, cu medicamente o mai duci. Şi psihicul contează şi sper să pot să trec şi peste această încercare.
E foarte greu cu naveta înainte veneam singur dar acum am nevoie să mă ajute cineva, este foarte greu, cu toate că aici la OncoHelp esti foarte bine primit, nu poţi să spui nimic de rău dar drumul, du-te-vino, o zi dus, o zi întors este foarte greu. Sunt foarte mulţi bolnavi care suferă de cancer în Caraş-Severin şi îi rog pe toţi să contribuie pentru că nu ştii niciodată când te loveşte această boală”.
Prin campania umanitară”Muzică pentru Viaţă” arătam că puterea comunităţii poate schimba vieţi. Împreună, putem construi un viitor mai bun împreună putem construi la Reşiţa o clinică pentru bolnavii de cancer!