[FOTO] Limba română maternă – punte de legătură între naţiunile transfrontaliere, Ungaria şi Serbia
Ziua Internațională a Limbii Materne a fost marcată la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 28 februarie 2019, 17:00 / actualizat: 28 februarie 2019, 18:51
Româna este limbă maternă pentru milioane de oameni, care trăiesc peste hotare şi deşi o vorbesc în grai, precum în Serbia şi în Ungaria, este conservată de etnicii acestor state.
Deian Ardelean din Banatul sârbesc – student la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi profesor universitar Ana Hoţopan de la catedra de limba şi literatura română din Szeged/ Ungaria despre importanţa păstrării şi vorbirii limbii materne în spaţiul european în cadrul unui simpozion tematic organizat joi, 28 februarie, împreună cu Universitatea din Szeged, Liceul cu predare în limba română maternă din Vârșeț și Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” din municipiul de pe Bârzava alături de reprezentanți ai Casei Corpului Didactic și Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin:
Amintim că, odată cu aderarea României la Uniunea europeană limba română a devenit limba administrativă în Uniunea Latină, organizație internațională care reunește țările lumii în care se vorbesc limbile romanice.
Ziua Internațională a Limbii Materne este sărbătorită anual la data de 21 februarie în întreaga lume, cu scopul de a promova diversitatea lingvistică și culturală, precum și multilingvismul. (Hardy Cvoica)