Let’s Do It, România! Ziua de Curățenie Națională: Peste 2.000 de voluntari din Caraş-Severin se mobilizează pe 21 septembrie 2024
Asociația Let’s Do It, România! anunță cu entuziasm desfășurarea Zilei de Curățenie Națională pe data de 21 septembrie 2024. Evenimentul va mobiliza peste 2.000 de voluntari în județul Caraș-Severin și peste 120.000 de voluntari la nivel național, într-un efort comun de a curăța și de a proteja mediul înconjurător. Acțiunea face parte dintr-o inițiativă globală, care implică 198 de țări și milioane de voluntari mobilizați într-o singură zi.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 20 septembrie 2024, 18:59 / actualizat: 20 septembrie 2024, 23:20
Ziua de Curățenie Națională este un eveniment de amploare, care reunește voluntari din toate colțurile țării pentru a contribui la un mediu mai curat și mai sănătos. În județul Caraș-Severin, activitățile vor include colectarea deșeurilor din zonele urbane și rurale, precum și educație ecologică pentru comunitate.
”Suntem mândri să vedem o mobilizare atât de mare în județul nostru la cea de-a XI-a ediție a Zilei de Curățenie Naționale. Participarea a peste 2.000 de voluntari demonstrează angajamentul comunității noastre față de protejarea mediului. Împreună, putem face o diferență semnificativă.
Anul acesta în activitățile de ecologizare sunt implicate aproximativ 60 de echipe care vor acționa în 25 de localități de pe raza județului. La fel ca și în anii precedenți voluntarii au avut la dispoziție o platformă electronică pe care s-au putut înscrie. În același timp se pot vizualiza punctele de plecare și datele de contact ale echipelor care acționează în diferite localități”.
Let’s Do It, România! a pornit demersurile legislative ca Ziua de Curățenie Națională în România să fie recunoscută la nivel național, iar pe 16.04.2024 inițiativa a fost depusă în Senatul României și în prezent este înregistrată cu numărul L312/2024. Proiectul de lege a primit votul Senatului, urmând a fi dezbătut și votat de către Camera Deputaților.
Obiectivele acestui demers sunt întărirea legilor de protecție a mediului, reducerea deșeurilor depozitate ilegal, încurajarea implicării cetățenilor și autorităților, precum și promovarea educației ecologice și a gestionării corecte a deșeurilor.
Pentru mai multe informații și pentru a vă înscrie ca voluntar, vizitați site-ul oficial al Asociației Let’s Do It, România!