Let’s Do It, Romania – o lume cu mai puţine deşeuri. Caraş-Severin se alătură Zilei de Curățenie Națională cu peste 50 de instituţii publice şi 2.000 de voluntari
Let’s Do It, Romania! revine și anul acesta cu o nouă ediție de Ziua Curățeniei Naționale care va avea loc pe 16 septembrie, alături de alte 191 de țări care au aceeași misiune: o lume cu mai puține deșeuri.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 16 septembrie 2023, 00:13 / actualizat: 16 septembrie 2023, 13:50
Voluntarii din județul Caraș-Severin sunt invitați pe 16 septembrie la curățenie să redea frumusețea naturii, să strângă deșeurile, dar și să petreacă o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune.
Doritorii se pot înscrie pe https://membership.letsdoitromania.ro/
Partenerii și invitații instituționali care se alătură Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.
Până în acest moment, la nivelul județului Caraș-Severin avem înscrise peste 50 de instituții publice și estimăm participarea a unui număr de cel puțin 2000 de voluntari la acțiunile de ecologizare desfășurate în cele 47 de locații înregistrate pe platformă.
Pentru Radio Reşiţa, coordonatorul Let s Do It Romania la nivelul judeţului Caraş-Severin, Daniel Toma:
„Voluntarii din județul Caraș-Severin sunt invitați la curățenie să redea frumusețe naturii, să strângă deșeuril,e dar și să petreacă o zi alături de oamenii care doresc să fie un exemplu pentru cei care nu pun preț pe respectarea unor norme de bun simț, acelea de a gestiona în mod corespunzător deșeurile pe care le generăm din activitățile noastre zilnice. Doritorii se pot înscrie pe platforma asociației acolo pot avea acces și la punctele de plecare organizate de coordonatorii locali, precum și la datele de contact ale acestora pentru a se organiza cât mai bine. Asociația a pus la dispoziție saci și mănuși pentru voluntari. Până în acest moment la nivelul județului Caraș-Severin avem înscrise peste 50 de instituții publice și estimăm participarea unui număr de cel puțin 2.000 de voluntari la acțiunile de ecologizare desfășurate în cele 51 de locații înregistrate pe platformă„.
Într-o lume în continuă schimbare, responsabilitatea noastră față de mediu devine tot mai evidentă și crucială. Pământul nostru, locul pe care îl numim acasă, este vulnerabil la numeroase amenințări cum ar fi poluarea, schimbările climatice și pierderea biodiversității. Cu toții suntem chemați să acționăm și să ne implicăm civic pentru a proteja acest mediu înconjurător minunat.
Prin implicarea noastră civică în acțiuni de ecologizare transmitem o importantă lecție generațiilor viitoare: le arătăm că fiecare individ poate avea un impact pozitiv asupra mediului și că protejarea Pământului este o responsabilitate comună.