Laptele, brânza şi ouăle, în vizorul inspectorilor sanitar-veterinari în perioada sezonului estival
Pentru a preveni toxiinfecţiile alimentare din perioada sezonului estival, inspectorii sanitar-veterinari au efectuat peste 150 de controale în unităţile de vânzare cu amănuntul de unde au prelevat probe din eşantioane de produse de origine animală şi non-animală.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 20 iunie 2024, 14:25 / actualizat: 20 iunie 2024, 20:15
Potrivit directorului DSVSA Caraş-Severin, medicul veterinar Pavel Borchescu, din punct de vedere fizico-chimic au fost verificate: laptele, produsele lactate, în special brânza şi ouăle comercializate.
Pentru neconformităţile constatate au fost aplicate 22 de avertismente şi 43 de amenzi contravenţionale în valoare de peste 177 de mii de lei, au fost reţinute 250 de bucăţi de ouă cu coaja spartă sau crăpată şi 25 de kilograme de produse alimentare cu ambalaj deteriorat şi aspect organoleptic modificat.
Foto: arhiva