La 6 ani după inundaţiile istorice din valea Timişului, comuna Slatina Timiş în faţa unei noi ameninţări
Articol editat de Gerhard Chwoika, 14 iunie 2016, 16:00
Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul primăriei, a acţionat cu utilajele agenţilor economici, operativi pe raza comunei, la decolmatarea podeţelor aferente dumurilor agricole. Potrivit primarului nu au fost înregistrate pagube materiale, nu au fost afectate nicio locuinţă, doar în mică parte culturile agricole din câteva grădini.
Debitul apelor venite din munte pe pârâul Slătioara este în scădere pe raza comunei Slatina Timiş, viitura îndreptându-se acum în aval pe râul Timiş înspre Caransebeş, a mai subliniat acesta.
În ceea ce priveşte DJ 582 Slatina Timiş – Văliug, binecunoscut sub denumirea de Transalpina Banatului, este în continuare acoperit cu aluviuni, lemn şi piatră aduse de torenţi de pe versanţi. Primarul Gheorghe Roma spune că o comisie a Consiliului Judeţean Caraş-Severin s-a deplasat luni, în teren, să constate cele întâmplate, iar serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă funcţional la nivelul primăriei Slatina Timiş a intervenit cât a putut, dar principală a fost decolmatarea pârâului Slătioara să nu inunde apele dezlănţuite comuna, a subliniat acesta. Drumul judeţean 582 nu este curăţat în totalitate, ar trebui marcat şi atenţionaţi participanţii la trafic, aceia care se avântă pe el, a mai spus Gheorghe Roma.
Omologul său, primarul comunei Brebu Nou, a spus că cele două localităţi montane nu au fost afectate de ploi şi nu sunt probleme în ceea ce priveşte traficul rutier.
Primarul de Slatina Timiş spune că o nevoie stringentă o constituie regularizarea şi decolmatarea pârâului de pe raza comunei, lucrări cuprinse într-un proiect al Apelor Române şi finanţate ce către minister.
Foto: arhiva
(Hardy Cvoica)