Judeţul Caraş-Severin ferit de toxiinfecţiile alimentare
(Hardy Cvoica)
Articol editat de Mirabela Afronie, 7 iulie 2014, 19:30
Căldura excesivă afectează într-un timp foarte scurt alimentele perisabile. În vederea prevenirii intoxicaţiilor şi infecţiilor cauzate de consumul de produse alimentare deteriorate, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin a efectuat recent o serie de controale în tabăra de la Râul Alb şi cantinele sociale. Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al instituţiei, medicul Radu Tătaru, deocamdată nu s-au înregistrat probleme în ceea ce priveşte modul de păstrare şi consum al alimentelor în unităţile din judeţ. Simptomele toxiinfecţiilor alimentare se manifestă prin greţuri, vărsături, diaree, dureri abdominale şi apar între 3 şi 6 ore după consumarea alimentului. Cei care prezintă asemenea simptome trebuie să consulte de urgenţă medicul, a spus Radu Tătaru. Cei mai expuşi toxiinfecţiilor alimentare sunt copiii şi vârstnicii, care au sistemul imunitar slăbit, a subliniat acesta.
(Hardy Cvoica)