Invitaţie la „Atelierul de bufniţe”!
În 27 aprilie 2021, începând cu ora 17.00, la Centrul de Tineret Mansarda Reșița va avea loc Atelierul de bufnițe realizate cu noduri, prin tehnica macramé. Cursul se adresează în mod special tinerilor dornici să deprindă meşteşuguri distractive şi nu foarte complicate, se arată în comunicatul organizatorilor:
Articol editat de Vali Hora, 27 aprilie 2021, 15:51
„Aducem în atenția tinerilor, meșteșuguri distractive și ușor de făcut, credem că tinerii sunt în căutare de activități accesibile dar care în același timp să îi provoace, să facă ceva nou. De data aceasta este vorba despre proiectul de realizare a unei bufnițe prin tehnica macramé. O mică bufniță, prinsă la chei sau agățată la gât sau atârnată de perete este plină de farmec și folosește doar câteva noduri care sunt simplu de învățat.
Când înveți ceva nou, prinde tare bine să ai parte de ajutor. La atelier o avem facilitator pe Emilia Frențescu, voluntar în echipa centrului, mereu încrezătoare și dornică să ofere îndrumare. Nodurile și țesăturile realizate prin tehnica macramé par complicate la prima vedere și ar putea părea provocatoare, dar cu puțină practică și oarecare răbdare, meșterul din noi se poate lega pe viață de acest meșteșug la modă, de origine orientală.
Pentru a avea o sursă de inspirație macramé, am apelat inițial la Florina Bobar, o bună educatoare de arte și meserii și voluntar senior la Mansarda. Emilia a excelat ca participant cursul lui Flo și acum vrea să dea mai departe ce știe. Consideră că macramé-ul este meșteșugul perfect pentru tineri și chiar copii, oferindu-le o învățare practică prin legarea nodurilor și observarea modelelor. Sfatul Emei pentru începători: „Lucrați încet și nu vă faceți griji dacă nu este perfect. Puteți oricând să dezlegați și să încercați din nou.” Acest lucru sună bine, dă siguranță, iar provocarea și oportunitatea de a deveni creativi la acest atelier va face ca deprinderea acestui meșteșug să fie foarte distractiv.
Nivelul de aptitudine pentru participare la acest mini curs: cine își poate lega șireturile la teniși și poate folosi o riglă, atunci înseamnă că este pregătit!
Cursul este gratuit, noi punem la dispoziție instrumentele și materialele de care aveți nevoie. Cine a vrut să participe, a scris pe FB, mesaj privat cu motivația de participare. Locurile sunt limitate și noi i-am selectat pe cei mai convingători participanți”, se arată în comunicatul transmis de Daniela Lupşan, consilier pentru tineret în cadrul DJST Caraş-Severin.