„Învăţare remedială” – Şanse egale pentru elevii cu dificultăţi de învăţare
În noul pachet legislativ al educaţiei, programul „Învăţare remedială” este menit să asigure şanse egale pentru elevii cu dificultăţi de învăţare sau pentru cei care, din diferite motive, au un regres şcolar.
Programul este gândit într-un mod complex, astfel că poate fi realizat în cooperare cu organizaţii non-guvernamentale, în regim de voluntariat şi poate include activităţi pentru întreaga familie, în măsura în care acestea sprijină învăţarea.
Şcolile vor face o analiză a nevoilor de implementare pentru Programul: „Învăţare remedială” pe care îl propun şi vor formula o propunere de plan de lucru, incluzând realizarea activităţilor şi responsabilităţile asociate”, spune deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, preşedinte al Comisiei de Educaţie şi Cercetare a PNL.
Articol editat de Radio Resita, 21 august 2022, 16:35
„Simultan cu acest plan, al asigurării de şanse egale pentru categoriile de elevi cu dificultăţi, noul pachet legislativ prevede şi stimularea performanţei, prin Centrele de Excelenţă.
În cadrul Colegiilor naţionale, vor putea funcţiona unităţi pilot de excelenţă, în aceste unităţi urmând ca elevii dotaţi să beneficieze de programe educaţionale pe măsura performanţelor. Elevii performeri vor beneficia de programe educative adaptate particularităţilor lor de învăţare şi de orientare a excelenţei.
Procesul de învăţare în aceste Centre de Excelenţă va fi mai aprofundaţ grupat pe abilităţi. Curriculumul va fi îmbogăţit cu noi domenii, de mentorat şi transfer de competenţă, de accelerare a promovării, conform ritmului individual de învăţare”, subliniază deputatul PNL Timiş, Marilen Gabriel Pirtea, coordonator al Comisiei de Educaţie şi Cercetare a PNL.
„Ca preşedinte al Comisiei de Educaţie şi Cercetare din PNL, îi invit pe toţi cei interesaţi să ne transmită observaţii şi propuneri legate de pachetul legislativ pentru învăţământul preuniversitar, cât şi de cel legat de învăţământul superior. PNL a lansat şi o platformă online, pentru comunicare interactivă, care se poate accesa la adresa Legile-educatiei.pnl.ro, un spaţiu al dialogului şi implicării”, menţionează preşedintele Comisiei de Educaţie şi Cercetare din PNL, deputatul Marilen Gabriel Pirtea.