În parohia Ciacova, Calea Sfintei Cruci se parcurge pe bicicletă
Cu Motto-ul „Pedalăm împreună, simțim împreună, sperăm împreună”, an de an pe lângă Calea Sfintei Cruci, tradițională în biserica apuseană 6 săptămâni înainte de Sfintele Paşti, se încearcă experimentarea şi cunoaşterea Postului Mare un pic diferit, a precizat pentru Radio Reşiţa părintele Dorin Filip – parohul Bisericii romano-catolice din Ciacova.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 27 februarie 2024, 16:44
„Cu aproximativ zece ani în urmă am ieșit dintre pereții bisericii pentru a parcurge drumul crucii și în centrul orașului nostru. în centrul localității avem o piață în genul celei din Timișoara din Piața Unirii. Anul trecut am încercat să parcurgem Calea Crucii într-un mod mai mobil. Mulți dintre credincioșii noștri, când vremea permite vin la Sfânta Liturghie cu bicicleta. De aici şi ideea de a pune în practică o cale a crucii cu și pe bicicletă. Zis și făcut. Anul trecut în Duminica Floriilor, după-amiaza ne-am adunat în fața bisericii aproximativ 70 de persoane de toate generațiile.
Anul acesta dorim să parcurgem acest drum al crucii tot cu și pe biciclete cu ajutorul indicatoarelor de circulație. Am încercat să alegem semne de circulație care se potrivesc cu stațiunile din Calea Sfintei Cruci. De exemplu pentru stațiunea întâi – Isus este osândit la moarte, am ales semnul Direcţie obligatorie, pentru Stațiunea a doua – Isus ia crucea pe umeri, am ales semnul Întoarcerea interzisă, pentru stațiunea a cincea – Simon din Cirene îl ajută pe Isus să-şi ducă crucea am ales semnul Asistență rutieră, pentru stațiunea a opta – Isus le mângâie pe femeile din Ierusalim care plâng am ales semnul Interzis claxonatul şi pentru stațiunea a 12-a – Isus moare pe cruce am ales semnul Drum fără ieșire.”
Părintele Dorin Filip îndeamnă cu bucurie pe toţi credincioşii, dacă timpul le permite, să parcurgă alături de ciacoveni, împreună, în rugăciune și meditație acest drum în duminica Floriilor din 24 martie la ora 15.00.