În lista de medicamente compensate au fost introduse molecule noi
Ministerul Sănătăţii a introdus în lista de medicamente compensate şi gratuite 28 de molecule unice, importante pentru bolnavii cronici. Ce arii terapeutice acoperă noile medicamente aflăm de la directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din Caraş-Severin, Ionuţ Popovici.
Articol editat de Daiana Rosca, 23 iulie 2024, 17:07
„Potrivit Ministerului Sănătății medicamentele inovative sunt destinate pacienților cu afecțiuni de tipul hepatitei cronice de etiologie virală B, C și D, ciroză hepatică, boala Parkinson și alte afecțiuni neurologice, colagenoze majore, poliartrită reumatoidă, artropatia psoriazică, psoriazis cronic sever și artrita juvenilă, boli endocrine și metabolice, boala cronică de rinichi faza predializă, boli degenerative ale ochiului, glaucom și boli maculare, boala cronică inflamatorie intestinală și sindrom de intestin scurt, spondiloartrita axială, psoriazis cronic sever. De asemenea programul național de oncologie se completează cu 6 noi molecule de ultimă generație”.
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate mai anunţă că finanţarea serviciilor de diagnosticare oncologică acordate persoanelor neasigurate se va face de la bugetul de stat.
Numarul persoanelor neasigurate în România se ridică la 2 milioane, iar aproximativ 900 dintre acestea au cerut o consultaţie la medicul de familie. Potrivit conducerii CNAS, există un total de 16.764.725 de persoane asigurate la nivelul Casei de Asiguăari, dintre care platitori 6.238.119, neplatitori 10.526.606, din care fac parte pensionari şi copii aflaţi într-o formă de şcoală, precum şi alte categorii scutite.