În Judeţul Caraş Severin, iarna este stăpână!
Prefectul de Caraș-Severin, Matei Lupu, a fãcut verificãri pe teren, pentru a se asigura cã drumarii acționeazã pentru ca traficul sã se desfãșoare în siguranțã pe ambele sensuri.
Articol editat de Caruntu Marius, 16 decembrie 2018, 13:57 / actualizat: 17 decembrie 2018, 8:54
„Din punct de vedere al circulației nu avem probleme deosebite , se circulă în condiții de iarnă. Incercăm să remediem problema pe Muntele Semenic, unde se circulă pe o singură bandă.
Sigura problemă la ora actuală este întreruperea de energie electrică. Avem 15 echipe ale Enel care lucrează, astfel sperăm să rezolvăm o parte din probleme. În caz contrar, vom insista vom asupra acestora pentru montarea unor generatoare care pot alimenta mai multe locuințe”, Matei Lupu, prefectul judeţului Caraş-Severin.
Acesta a mai precizat cã deocamdatã nu se pune problema ca unitãțile școlare sã fie închise din cauza vremii. În cazul în care vor apãrea probleme în anumite localitãți, va fi luatã o astfel de mãsură.
Din partea Primăriei Reşiţa, Daniel Călin, director al Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului, ne spune că angajaţii sunt la datorie şi încearcă să lupte cu nămeţii.
,,Încă avem probleme pe drumurile secundare, încercăm să restabilim legăturile sau să fie legăturile curăţate între bulevardele. Acţionăm cu toate utilajele, din fericire am reuşit să reparăm un utilaj care avea probleme. Am curăţat strada 24 Ianuarie, ieşirea către drumul Lupacului. Suntem pe poziţii, lucrăm continuu. În ceea ce priveşte cartierele mărginaşe, vor fi atacate în cel mai scurt timp pentru că am închiriat utilaje de la agenţi economici. Trimitem acuma în Secu, Cuptoare în Doman, Moniom şi Ţerova. O să trimitem mai multe utilaje să încercăm să-i ajutăm şi pe oamenii de acolo. Şi eu sunt pe un utilaj, îl conduc şi deszăpezesc. Avem cinci utilaje cu lamă şi cu sărăriţă, două utilaje cu lamă şi cu clorură şi două tractoare cu pluguri tractate. Mai avem şi un miniutilaj cu care încercăm să facem drumurile lăutralnice, mai mici, mai înguste, unde nu putem intra cu utilajele mari. Pe el sunt chiar eu şi încercăm să degajăm staţiile de autobuz să poată lumea să folosească staţiile. Aş face un apel către cetăţenii oraşului care au o lopată să iasă, să facă puţină mişcare că nu strică!,,
Marius Căruntu