În Caraş-Severin, poliţia animalelor a delegat serviciile
Poliţia animalelor, compartiment înfiinţat în anul 2014 la nivelul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinar este mai mult inactivă decât utilă cetăţenilor.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 13 mai 2019, 15:30 / actualizat: 14 mai 2019, 7:11
În Caraş-Severin sarcinile acestui compartiment au fost delegate serviciului de bunăstare şi protecţia animalelor din gospodăriile populaţiei, a transmis pentru Radio Reşiţa directorul executiv al Direcţiei sanitar-veterinare Caraş-Severin, Dorin Imbrea, contactat telefonic. Conform acestuia, direcţiile sanitar-veterinare nu au resursele financiare necesare pentru a amenaja şi susţine un padoc în care să găzduiască şi să trateze animalele sălbatice rănite sau accidentate, fapt pentru care nici nu poate funcţiona un serviciu specializat la nivelul acestor instituţii. Dorin Imbrea a mai spus că, responsabili pentru bunăstarea animalelor sălbatice sunt gestionarii fondurilor de vânătoare care administrează habitatele.
Potrivit ASVSA, pentru nerespectarea condiţiilor legale de creştere, adăpostire, hrănire sau asistenţă medicală a animalelor, inspectorii pot aplica amenzi contravenţionale cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei, iar cele mai grave încălcări ale legislaţiei privind protecţia animalelor adică uciderea şi schingiuirea, pot fi pedepsite cu închisoarea de la trei luni la un an, în aceste cazuri inspectorii urmând să sesizeze şi organele de urmărire penală.
Sursa foto: arhiva