În Caraş-Severin au început controalele estivale! Inspectorii DSVSA atrag atenţia asupra preparării, păstrării şi consumului alimentelor
Până la sfârşitul lunii septembrie la nivelul judeţului Caraş-Severin, inspectorii sanitar-veterinari desfăşoară o amplă campanie de verificare şi control a unităţilor de alimentaţie publică şi a zonelor de interes turistic. Conform directorului DSVSA, Dorin Imbrea, pe fiecare zonă au fost stabilite echipe de control care vor urmări condiţiile care au stat la baza înregistrării sanitar-veterinare, precum şi a celor de manipulare, depozitare şi desfacere. Dorin Imbrea atrage atenţia consumatorilor să evite păstrarea în sacoşe, pe o perioadă îndelungată, a alimentelor cumpărate şi scurtarea pe cât posibil a drumului de la magazin către casă. Fructele şi legumele să fie spălate înainte de consum, iar ouăle să nu fie manipulate în acelaşi timp cu alte preparate culinare, gata de consum, pentru că pe coaja acestora poate exista salmonella, un agent care produce severe toxiinfecţii alimentare.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 2 iulie 2019, 14:50