[FOTO] Grup organizat specializat în „infracțiuni culinare” reținut în pădurea Ersig
(Sebastian Dragomir)
Articol editat de Mirabela Afronie, 21 iunie 2014, 17:22 / actualizat: 22 iunie 2014, 17:21
Pădurea Ersig a fost luată cu asalt încă din această dimineață, de importante efective de polițiști, poliţişti de frontieră, de pădurari, dar și de gardieni de la Penitenciarul Timișoara. Cu toții au încercat să identifice și să rețină un grup organizat specializat în desfășurarea de acțiuni culinare. După cercetări îndelungate, la fața locului, degustări, după interpretarea probelor și interogarea martorilor, prin metode specifice polițienești, a fost realizat un cerc de suspecți depistat în poiana de la cantonul Gârnița, având asupra lor ceaune, linguri de lemn, carne de vânat, pește de Dunăre, ciuperci, cărbuni și ingrediente dintre cele mai secrete și inaccesibile publicului larg. Grupurile de ” lingurari” au fost reținute și premiate la ediția a VIII-a a concursului gastronomic „Polițistul bucătar”. Marele premiu a fost obținut de echipajul „Black and White” al Poliției Bocșa. Pe locul I s-au clasat echipajele Penitenciarului Timișoara si al Poliției de Frontieră al sectorului Grădinari – intitulați „Bucătarii din tufiș”. Aceștia s-au simțit la Ersig ca la ei acasă, obținând și premiul pentru eleganță. Locul al II-lea a fost împărțit între Poliția Stațiunii Băile Herculane (Hercules) și Poliția Municipiului Reșița, iar pe locul al III-lea s-au clasat echipajele Ocolului Silvic Bocșa, respectiv al Poliției de Frontieră Moldova Nouă (Hantării form the Boerders). Premiul „Botezul Focului” i-a revenit echipajului orașului Moldova Nouă, echipajul Hercules a obținut premiul pentru spectacol, iar Polițiștii din Reșița au dat dovadă de „Tărie de caracter”.
Ediția din acest an a fost organizată de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Corpul Naţional al Poliţiştilor şi Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor.
(Sebastian Dragomir)
(Sebastian Dragomir)