[FOTO-VIDEO] Caraş Severinul a făcut de Ziua Limbii Române un Pod de Cărţi peste Prut
Evenimentul a punctat şi Ziua Limbii Române, sărbătorită concomitent pe cele două maluri ale Prutului, printr-un simbolic Pod de Cărţi.
Articol editat de Mirabela Afronie, 31 august 2016, 10:20 / actualizat: 31 august 2016, 20:27
Managerul Bibliotecii “Paul Iorgovici” Caraş Severin, Clara Maria Constantin, face parte din delegaţia României, prezentă la Chişinău, cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani, de la înfiinţarea primei biblioteci de carte românească la Chişinău.Cu acest prilej, biblioteca judeţeană a făcut o donaţie de cărţi, cu autori autori locali, realizând astfel un parteneriat cu colegii bibliotecari din Chişinău.
Într-o relatare, în exclusivitate pentru ascultătorii Radio Reşiţa, Clara Maria Constantin ne-a mărturisit cu emoţie:
„A vorbi despre limba în care gândeşti este o minunată sărbătoare, fiindcă o patrie minunată este limba română, care la Chişinău şi în Republica Moldova este la ea acasă. Am simţit cu multă emoţie acest lucru pe parcursul zilelor pe care le-am petrecut în inima Republicii Moldova, la Chişinău. Am avut bucuria de-a fi invitată la evenimentul care marchează aniversarea celor 25 de ani de la înfiinţarea primei biblioteci de carte românească în ţara soră şi prietenă, datorită unor bibliotecari inimoşi de la Cluj şi din Chişinău, care de un sfert de veac construiesc un pod cultural peste Prut.
Prin bunăvoinţa colegilor de la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” din Cluj, personal a doamnei director Sorina Stanca şi a omologului ei de la Biblioteca „ Bogdan Petriceicu Haşdeu”, din Chişinău, doamna Mariana Harjevski, am avut onoarea şi bucuria de-a transmite salutul autorităţilor din Caraş-Severin, al Preşedintelui Consiliului Judeţean, Siviu Hurduzeu, şi al colegilor de breaslă din Banatul de Munte.
Sărbătoarea Limbii Române s-a concretizat astăzi printr-o manifestare deosebită în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău, cel mai vechi parc amenajat din Republica Moldova.
Am păşit cu mare emoţie pe Aleea Clasicilor şi m-am recules în limba noastră cea română la statuia lui Mihai Eminescu.
Evenimentul a s-a încheiat cu un program artistic”.
Evenimentul a punctat şi Ziua Limbii Române, sărbătorită concomitent pe cele două maluri ale Prutului, printr-un simbolic Pod de Cărţi.
Epilog: „Nu trebuie să silim materialele să vorbească în limba noastră, ci trebuie să le aducem până la acel punct, unde alţii vor înţelege limba lor”.Constantin Brâncuşi
Anca Bica Bălălău