[FOTO] Schimbare de ștafetă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al judeţului Caraş-Severin
Articol editat de Radio Resita, 15 noiembrie 2016, 16:55 / actualizat: 16 noiembrie 2016, 6:08
Momente emoţionante astăzi la schimbarea conducerii acestei structuri care şi-a dovedit utilitatea în nenumărate situaţii. Fostul inspector şef, colonelul Titus Susan s-a retras după o activitate de peste 26 de ani din care 7 în fruntea inspectoratului. Despre această perioadă acesta a menţionat:”Au fost ani grei, în care am avut şi realizări, am avut şi aspecte pe care nu le-am putut rezolva în această perioadă, dar toate puse la un loc au dus la o activitate a inspectoratului care vine în slujba cetăţenilor şi pentru siguranţa locuitorilor din Caraş-Severin”.
Au rostit cuvinte de apreciere cu privire la activitatea inspectorului-şef, atât prefectul judeţului cât şi preşedintele consiliului judeţean, care au rememorat momente de criză în care instituţiile au colaborat. Prefectul Florenţa Albu a făcut referire la inundaţiile din această vară: ”Am lucrat în situaţii dramatice, în situaţii limită pentru semenii noştri, iar domnia sa şi echipa au arătat un deosebit profesionalism, o compasiune deosebită pentru oameni”.
Preşedintele Consiliului Judeţean Silviu Hurduzeu care, în calitate de prefect a colaborat şi el îndeaproape cu Titus Susan a făcut referire atât la inundaţii, cât şi la alte situaţii de urgenţă: „Mi-aduc aminte că într-o iarnă, într-o duminică, am fost cu domnul colonel pe Semenic şi apoi pe Muntele Mic pentru că aveam turişti blocaţi şi pe Semenic, şi pe Muntele Mic, şi nu am plecat până nu au plecat toţi turiştii acasă”- a povestit Silviu Hurduzeu.
Cel care a preluat ştafeta interimar este locotenete- colonelul Cristinel Coneru, care vine de la inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banatul” Timiş, unde a activat timp de 18 ani. El a apreciat organizarea riguroasă a inspectoratului şi a declarat:”Doresc să duc mai departe tradiţia şi profesionalismul acestei instituţii”. Ceremonia de predare a ştafetei a cuprins o slujbă religioasă, introducerea drapelului în formaţie, defilarea grupelor în ţinută de prezentare şi de intervenţie, alocuţiuni.