[FOTO-AUDIO] „Provocarea serii: între Da şi Nu” cu dascălul Nicu Magiar despre rolul scrisului şi cititului în societatea actuală!
Motto: „Cel care citește trăiește o mie de vieți înainte să moară, spuse Jojen. Cel care nu citește, trăiește doar una.” George R.R. Martin
Articol editat de Radio Resita, 15 decembrie 2020, 18:54 / actualizat: 16 decembrie 2020, 19:00
Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24, ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.
Vi-l amintiţi pe Domnul Trandafir, eroul lui Mihail Sadoveanu? Ei bine, fiecare purtăm în suflet un astfel de dascăl, un om cu suflet care ne-a descifrat tainele cititului şi scrisului… un om, căruia în momente de linişte sau în neliniştile vieţii, îi mulţumim că ne-a pus în ghiozdanul vieţii înţelepciune şi dar de carte…
În această seară ne vom reîntâlni cu un astfel de dascăl, care aproape o jumătate de secol a cizelat spirite, a înălţat gânduri cu care elevii săi au plecat în viaţă, dascălul, scriitorul şi omul de presă Nicu Magiar!
Alături de domnia sa vom dezbate rolul pe care îl are îmvăţământul în vremuri de pandemie, nevoia de mentori şi modele şi binînţeles vom face vorbire despre cele peste 22 de cărţi scrise, dar şi despre revistele şi monografiile pe care le scrie.
„Citim ca să știm că nu suntem singuri…citește ca să trăiești…Măsurarea vieţii omului nu este în funcţie de timp, ci de buna ei folosire, doar o viaţă trăită pentru alţii este o viaţă care merită trăită.„
Amfitrionul nostru vă răspunde la întrebări la numerele de telefon 0255.20.60.61, 0255.20.60.62, sau puteți lăsa mesajele voastre pe numărul de WhatsApp: 0751288777.
Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.
Epilog: „Poate că nu sunt zile ale copilăriei mai intens trăite decât cele pe care aveam impresia că le-am abandonat fără a le fi trăit, cele pe care le-am petrecut în compania unei cărți bune.” Marcel Proust
Anca Bica Bălălău