[FOTO] Intervenție chirurgicală în premieră națională la cel mai mare spital din Caraș-Severin
La Spitalul Județean de Urgență din Reșița, pe Secția Urologie a avut loc, vineri, 14 mai, în premieră, la nivel național o intervenție în patologia oncologico-urologică, cu aparatură şi metodă de ultimă generaţie, respectiv în sistem 3D4K (tumoarea malignă este îndepărtată de pe rinichi, fără ca acesta să fie afectat de intervenţie).
Articol editat de Daiana Rosca, 14 mai 2021, 18:39 / actualizat: 15 mai 2021, 6:53
Prima intervenție a fost realizată înainte de prânz, iar cea de-a doua se derulează în această după-amiază. La acest moment, deosebit pentru lumea medicală din Reșița şi Banatul de munte, participă medicul resitean Gheorghe Beg, împreună cu conf.univ. dr. Bogdan Petruţ din Cluj-Napoca, alături de 10 tineri medici rezidenți clujeni.
Intervenția în premieră prin metoda apărută în decembrie anul trecut, a fost posibilă la Reșița prin implementarea unui proiect european, care a adus spitalului aparatură nouă, de calitate. Colaborarea pe parte de tehnică medicală cu firma Storz, de renume în lumea aparaturii specifice intervențiilor urologice, a făcut ca acest moment să fie fără cusur. Colaborarea cu medicul conferențiar universitar Bogdan Petruţ de la Cluj, un brand al Urologiei românești, face onoare unității sanitare, iar acest lucru se datorează deschiderii si implicării pe care dr. Gheorghe Beg le manifestă în profesia sa.
Dată fiind prezenta celor 10 medici rezidenți de la Universitatea de Medicină Cluj-Napoca, dar si a dr. Beg de a forma discipoli care să vină în urma sa, au încheiat un contract de parteneriat care poate fi benefic de ambele părți. Sunt tineri temeinic formati la şcoala de medicină românească, care ar fi o pierdere să ia drumul străinătăţii si care trebuie să aibă şansa de a profesa acasă la Reşiţa.
În plus, nu trebuie să uităm că, Reșița are o bună colaborare cu Clujul, atât prin conturarea strategiei de dezvoltare de către factori abilitați din oraşul ardelean împreună cu factorii decizionali locali, cât și faptul că învățământul superior resitean se află azi sub cupola Universităţii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.
„Momentul de azi înseamnă mult pentru spital, pentru Reșița, pentru noi toți pentru ca suntem oameni si tindem cu toții la o viaţă sănătoasă și la calitatea actului medical, atunci când avem nevoie. Pentru sănătate nimic nu e prea mult„, a subliniat managerul Spitalului de Urgenţă din municipiul de pe Bârzava, Alina Stancovici pentru Radio Reşiţa.