[FOTO] Carnea de porc – nelipsită de pe masa de Crăciun a reșițenilor. Măcelăriile fac față cu greu comenzilor
Cetățenii care optează pentru carnea de porc la masa de Crăciun trebuie să o comande cu câteva zile înainte. Majoritatea cetățenilor respectă tradiția sărbătorilor de iarnă și consumă preparate din carne de porc. Măcelăriile din Reșița fac față cu greu comenzilor, spune un reprezentant al unei carmangerii:
,,Vânzările merg foarte bine în perioada aceasta, atât pe comandă cât și pe loc. Reșițenii cumpără carne pentru cârnați, ceafă, cotlet, pulpă de porc, de toate. Masă să fie îmbelșugată de sărbători, așa sunt românii noștri. Se fac comenzi cu 2-3 zile înainte pentru cei care doresc să aibă carnea în ziua Ajunului, noi încercăm să facem față comenzilor și să mulțumim fiecare client în parte’’
Părerile reșițenilor sunt împărțite. Unii preferă să comande carnea cu câteva zile înainte în timp ce gospodinele o aleg în ziua Ajunului.
,,Da, am făcut comandă pentru carnea pentru Crăciun, e vorba de o cantitate mai mare, nu merge altfel, merg și o iau sâmbătă’’
,, Prefer să stau la coadă și să aleg carnea ,,la vedere’’, să știu ce cumpăr’’
Alți oameni adoptă metoda tradițională de Crăciun, taie porcul din propria gospodărie.
,, Nu apelez nici la varianta să comand carne și nici nu o cumpăr direct, prefer să-mi tai porcul. Îl cresc singur, știu ce mănânc. Nu asta trebuie să facem de sărbători? Să tăiem porcul?’’
Medicii recomandă consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de carne de porc, mai ales a celor cu conţinut ridicat de grăsimi şi preparate termic, prin prăjire.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 21 decembrie 2016, 15:21 / actualizat: 22 decembrie 2016, 8:02
Cetățenii care optează pentru carnea de porc la masa de Crăciun trebuie să o comande cu câteva zile înainte. Majoritatea cetățenilor respectă tradiția sărbătorilor de iarnă și consumă preparate din carne de porc. Măcelăriile din Reșița fac față cu greu comenzilor, spune un reprezentant al unei carmangerii:
,,Vânzările merg foarte bine în perioada aceasta, atât pe comandă cât și pe loc. Reșițenii cumpără carne pentru cârnați, ceafă, cotlet, pulpă de porc, de toate. Masă să fie îmbelșugată de sărbători, așa sunt românii noștri. Se fac comenzi cu 2-3 zile înainte pentru cei care doresc să aibă carnea în ziua Ajunului, noi încercăm să facem față comenzilor și să mulțumim fiecare client în parte’’
Părerile reșițenilor sunt împărțite. Unii preferă să comande carnea cu câteva zile înainte în timp ce gospodinele o aleg în ziua Ajunului.
,,Da, am făcut comandă pentru carnea pentru Crăciun, e vorba de o cantitate mai mare, nu merge altfel, merg și o iau sâmbătă’’
,, Prefer să stau la coadă și să aleg carnea ,,la vedere’’, să știu ce cumpăr’’
Alți oameni adoptă metoda tradițională de Crăciun, taie porcul din propria gospodărie.
,, Nu apelez nici la varianta să comand carne și nici nu o cumpăr direct, prefer să-mi tai porcul. Îl cresc singur, știu ce mănânc. Nu asta trebuie să facem de sărbători? Să tăiem porcul?’’
Medicii recomandă consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de carne de porc, mai ales a celor cu conţinut ridicat de grăsimi şi preparate termic, prin prăjire.