[FOTO-AUDIO] Victime colaterale ale războiului! Angajații TMK Artrom nu au siguranța zilei de mâine
Aproape 800 de angajați ai TMK Reșița nu și-au primit astăzi salariile, după ce conturile societății, cu capital rusesc, au fost blocate, la sfârșitul săptămânii trecute.
Liderul Sindicatului Vatra, Iosif Ciuciuc, nu contestă sancțiunile impuse de Uniunea Europeană, dar consideră că reșițenii sunt victime colaterale ale războiului ruso-ucrainean. Într-o conferință de presă, susținută la sediul confederației Cartel ALFA, acesta a spus că instrumentele economice ce sunt folosite împotriva acestui război nedrept riscă să afecteze într-o măsură mai mare pe cei nevinovați de izbucnirea lui:
”Înțelegem că firmele cu capital rusesc nu trebuie să mai plătească beneficii către Rusia, dar nu putem înțelege absolut deloc aceste măsuri care să aibă ca efect închiderea fabricilor din România. Salariații de la TMK Reșița, care-și câștigă resursele necesare existenței din această întreprindere, nu sunt vinovați nici pentru alegerea clientului în momentul privatizării și nici pentru declanșarea războiului din Ucraina”.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 15 martie 2022, 23:32 / actualizat: 16 martie 2022, 12:58
Dacă autoritățile statului nu iau măsuri, există mari șanse ca în maxim o lună și jumătate, producția de la TMK Reșița să fie stopată. În aceeași situație se află și cei 1600 de angajați de la TMK Slatina.
La rândul său, liderul CNS Cartel ALFA, filiala Caraș-Severin, Marian Apostol, a precizat că a fost redactată o scrisoare deschisă către premierul României prin care se solicită o rezolvare a problemei. El nu exclude organizarea de proteste în perioada următoare:
Sindicaliștii speră ca și parlamentarii cărășeni să ia atitudine, cu atât mai mult cu cât TMK este un important plătitor de salarii din Reșița și, implicit, un mare contribuabil la serviciul de impozite și taxe al municipiului.