[FOTO-AUDIO] Ședinţă maraton astăzi, la Consiliul Judeţean Caraş-Severin!
A fost ședinţă maraton astăzi, la Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Mai bine de 4 ore, aleșii județului au dezbătut 29 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 25 februarie 2021, 17:42
Au fost și momente mai tensionate între tabere, mai ales pe marginea proiectelor care necesită foarte mulți bani. Unul dintre ele este Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii feroviare Reșița Nord – Timișoara Nord cu extensie Voiteni – Stamora Moravița – frontieră. Un proiect derulat între Consiliile Județene Timiș și Caraș-Severin și Primăriile din cele două reședințe de județ. Președintele Forului județean, Romeo Dunca, a declarat că acest proiect a fost votat de 15 consilieri județeni din 28 prezenți la ședință.
S-au aprobat toate hotărârile de Consiliu. Am avut unele cu unanimitate, dar au fost câteva discuții vizavi de proiectul comun cu județul Timiș, prin care turiștii din Timișoara vor putea ajunge în Caraș-Severin în o oră și câteva minute. Acest proiect, pentru Consiliul Județean înseamnă o cheltuială de un milion de euro, în momentul în care va fi gata studiul de fezabilitate. La ora actuală nu știm care este suma necesară, dar trebuie să avem acești bani pentru a putea să începem demersurile și să arătăm celorlalți parteneri că suntem serioși în a ne onora promisiunile legate de acest proiect.
Tot în ședința de astăzi a fost aprobat un acord de asociere între Consiliul Judeţean şi Primăria Reşiţa pentru realizarea unui nou spital judeţean. Acordul presupune identificarea terenurilor pe care urmează să fie amplasat spitalul și sursele de finanțare.
S-a discutat şi despre Strategia de dezvoltare durabilă a judeţului Caraş-Severin în perioada 2015-2020.
Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară de astăzi și încheierea unui protocol de colaborare cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, pentru a sprijini implementarea Proiectului „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, implementat de către Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în parteneriat cu Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuţăʺ Cluj-Napoca.