[FOTO-AUDIO] Programul eparhial „Împreună pentru copiii noştri”, 12 tabere, 470 de copii din peste 20 de localităţi din Banatul de Munte, începe sâmbătă, 26 iunie!
În vremuri când e mai bine să te plângi decât să ai iniţiative, vremuri ce par fertile pentru renunţări şi blazări, există oameni care duc povestea mai departe reuşind să o scrie respectând toate regulile caligrafice ale sufletului şi să îi dea un conţinut valoros din punct de vedere identitar.
Articol editat de Radio Resita, 25 iunie 2021, 17:11
Dacă acum câteva secole înaintaşii noştri luptau pentru păstrarea limbii şi identităţii naţionale sub sloganul „Virtus Romana Rediviva”, iată că la Moniom renaşte acest spirit cu toată solemnitatea lui prin tot ceea ce construieşte preotul paroh Mihai Ciucur alături de echipa tot mai numeroasă pe care o păstoreşte cu înţelepciune şi har. Da, veșnicia s-a născut la sat, iar comunitatea în sânul și în tinda Bisericii.Toate activitățile dedicate părinților copiilor reuşesc să sprijine cu temei viitorul ce se construieşte acum.
Inspectorul eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei , coordonator A.T.O.R. Banatul de Munte, coordonator Centrul de Tineret Moniom şi preot la Moniom, părintele Mihai Ciucur care, clădeşte alături de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, înfiinţată pe 18 iulie 2016, o generaţie de tineri care va schimba România.
În Banatul de Munte a devenit o tradiție ca faptele bune să primească susținerea și aprecierea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care împreună cu părintele inspector Mihai Ciucur călăuzesc tinerii pe drumul cel curat alături de inimoșii Moștenitori ai României de la A.T.O.R B.M. și colaboratorii lor.
„Programul nostru eparhial „Împreună pentru copiii noştri” destinat copiilor din Caraş-Severin, un program catehetic şi educaţional în egală măsură, va începe sâmbătă 26 iunie cu derularea primelor tabere, este vorba despre „Taberele din inima satelor”-TDIS, Grădinari şi Ticvaniu-Mare care, vor reuni copii din şase sate din cadrul acestor comune, în total peste o sută de copii şi tineri de toate vârstele care vor participa pe parcursul a cinci zile la activităţile pe care conceptul nostru de tabere TDIS îl propune şi în acest an, proiectul fiind la cel de-al treilea an de desfăşurare în Episcopia Caransebeşului.Considerăm că era mare nevoie de astfel de proiecte prin care copiii să socializeze, să se bucure de un timp de calitate petrecut împreună, să se joace şi să înveţe în egală măsură.Avem programate 12 tabere în această vară la care vor participa aproximativ 470 de copii din peste 20 de localităţi din Banatul de Munte şi doresc să mulţumesc partenerilor noştri locali care au făcut posibilă desfăşurarea acestor programe educaţionale în comunităţile lor, este vorba de reprezentanţi ai şcolilor, ai autorităţilor publice locale şi bineînţeles colegilor noştri preoţi.Ne aşteaptă o vară frumoasă în Banatul de Munte, pe care cu ajutorul Lui Dumnezeu şi cu ajutorul unei reţele de voluntari inimoşi de la A.T.O.R. Banatul de Munte, cărora doresc să le mulţumesc în mod expres pentru osteneala şi pentru munca lor, precum şi de colegii de la Asociaţia Învăţătorilor din Caraş-Severin, parteneri şi-n acest an alături de noi, vom dărui multă bucurie copiilor care au nevoie de noi şi de programele educaţionale pe care Biserica le propune atât lor cât şi părinţilor lor”, ne-a declarat părintele inspector Mihai Ciucur.
Sufletul este unica valoare a omului. El îl face pe slujitor egal cu stapanul lui şi a iubi, e bine; a fi iubit e şi mai bine: prima înseamnă a servi; a doua, a stăpâni, fiindcă în orice Cetate există cel care vrednic fiind de menirea sa stăpânește Harul primit de la Dumnezeu pentru a împărtăși cu milostenie , credință , nădejde și dragoste sufletele celor care au nevoie să crească cu Iubirea Divină.
Aceasta-i România Frumoasă, îmbrăcată în straiele de sărbătoare, ce ține candela idealurilor acestui popor întotdeauna aprinsă pentru a ne veghea destinul-„Virtus Romana Rediviva”!
Anca Bica Bălălău