[FOTO-AUDIO] Produsele montane şi tradiţionale din Caraş-Severin, în topul preferinţelor consumatorilor din Banat
Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin a organizat miercuri, 9 octombrie, în premieră, Ziua porţilor deschise la iniţiativa Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, eveniment marcat în contextul Zilei Naţionale a Produselor Agroalimentare Româneşti.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 9 octombrie 2019, 15:45 / actualizat: 10 octombrie 2019, 6:52
Direcţia pentru Agricultură Judeţeană şi-a primit oaspeții cu ce a avut mai bun din larga paletă de produse agroalimentare specifice Banatului de Munte, deschizând astfel seria manifestărilor dedicate zilei de 10 octombrie, când la nivel naţional va fi marcată Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti.
Pâinea casei de la Soceni, cârnații bănățeni, jumări de casă, diferite sortimente de brânză, roșii în diverse culori și mărimi, fructe, vin și must de Tirol, dar şi zacuscă, miere, cartofi copți şi cozonaci în diverse forme și gusturi au fost numai câteva din produsele prezentate acelora care au trecut pragul instituţiei cărăşene. „Un adevărat poutpouriu de gusturi autentice românești„, a subliniat pentru Radio Reşiţa purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură, Liviu Munteanu:
Chiar şi prefectul județului, Matei Lupu, prezent la eveniment, a degustat din bunătăţile pregătite şi a apreciat inițiativa specialiştilor în agricultură cărăşeni:
Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti va fi marcată joi, 10 octombrie la Romexpo Bucureşti, iar din Caraş-Severin cu produse montane şi tradiţionale sunt prezenţi 60 de fermieri şi agricultori.