[FOTO-AUDIO] Peste 75.000 de copii au părinții plecați să muncească în străinătate
Pe parcursul acestei luni, Organizația Salvaţi Copiii va derula, cu sprijinul Poliției de Frontieră Române, activități de informare destinate părinților care se întorc în țară cu privire la nevoile copiilor rămași acasă și importanța comunicării cu aceștia. Startul s-a dat astăzi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 5 august 2021, 14:31
„Este firesc ca părinții să facă tot ce le stă în putință pentru binele copiilor lor. Este foarte grea alegerea între a-l trimite pe copil la școală și a-i asigura accesul la educație, și a-i asigura securitatea emoțională, așa cum se întâmplă când copilul crește alături de părinți. Copiii lăsați în grija rudelor sunt copii de două ori vulnerabilizați: odată de clivajul social care le trimite părinții să câștige bani în afara țării și a doua oară de această vulnerabilizare psihologică, emoțională și socială. Această problematică a fost accentuată de perioada pandemiei; s-au agravat și dificultăţile cu care se confruntă copiii, dar şi îngrijorarea resimțită de părinții de la distanță şi dificultăţile pe care le întâmpină cei în grija cărora au rămas copiii în creșterea lor.”, a explicat Președintele Organizației Salvați Copiii România, domnul profesor doctor Mihai Gafencu.
Poliţiştii de frontieră au asigurat sprijinul logistic voluntarilor care au împărţit flyere conducătorilor auto, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Poliție de Frontieră Oradea, comisar şef Laura Bondar.
Tot în luna august, prin intermediul centrelor locale Salvați Copiii vor avea loc activități susținute de informare și suport pentru părinții reîntorși în țară, caravane locale de informare în mediul rural și activități de informare în parteneriat cu autorități locale.