[FOTO-AUDIO] Parfumul prăjiturilor ceheşti se simte pe Valea Cernei
În cadrul expoziţiei de artă culinară vor fi prezentate prăjituri tradiţionale ceheşti, precum cornuleţele dospite, cozonacii, turta dulce, gogoşile şi prăjituri specifice zonei.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 23 septembrie 2016, 13:38 / actualizat: 25 septembrie 2016, 10:28
În cadrul expoziţiei de artă culinară vor fi prezentate prăjituri tradiţionale ceheşti, precum cornuleţele dospite, cozonacii, turta dulce, gogoşile şi prăjituri specifice zonei.
Participanţii vor veni din comunităţile ceheşti din judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin, de la Orşova, Eibenthal, Eşelniţa, Moldova Nouă, Gârnic, Sfânta Elena, Ravenska, Şumiţa, Caransebeş, Băile Herculane. „Primul obiectiv al manifestării este păstrarea identităţii culturale cehești şi sperăm să atragem cât mai mulţi tineri din comunităţile noastre prin astfel de acţiuni”, a mărturisit Claudia Sembera.
Paul-Sever SMADU