[FOTO-AUDIO] Bocşa riscă să piardă milioane de euro, fonduri europene!
Astăzi ar fi trebuit să aibe loc, la sediul primăriei din Bocşa, o întâlnire de lucru la care erau invitaţi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Caraş Severin, Flavius Nedelcea, şi Ionuţ Popovici, conducerea Aquacaraş şi cea a constructorului, gazdă fiind primarul urbei Eugen Cismăneanţu.
Articol editat de Caruntu Marius, 14 noiembrie 2019, 16:33
Urmau să fie discutate măsurile ce se impun pentru a impulsiona stadiul lucrărilor la proiectul de canalizare şi extindere apă din oraş, început în 2014, cu termen de finalizare anul 2015. Cu excepţia constructorului, toate celelalte părţi au fost prezente.
Constructorul şi-a motivat absenţa telefonic, invocând faptul că administraţia locală ar fi lansat, pe un site de socializare, invitaţia de a participa la întâlnire şi pentru locuitorii din Bocşa ceea ce se pare că ar fi deranjat. Chiar şi în lipsa acestuia, edilul Bocşei şi-a exprimat nemulţumirea faţă de stadiul lucrărilor şi de lipsa de reacţie a celor de la AquaCaraş, operatorul judeţean de apă şi canal.
Prezent la întâlnire, reacţia directorului AquaCaraş, Gheorghe Filipescu nu s-a lăsat aşteptată, acesta venind cu clarificări despre modul defectuos în care au fost semnate contractele cu câştigătorii licitaţiilor:
Lungimea străzilor pe care trebuie să fie efectuate lucrări de canalizare şi extindere a reţelei de apă, cu un ultim termen de finalizare pentru luna octombrie 2020, este de 47 de Km. În actualul ritm de lucru, specialiştii prezenţi la discuţii au estimat că ar fi finalizate vor fi finalizate, în aproximativ 14 ani!
Întârzierile de până acum pun în pericol începerea lucrărilor de asfaltare, finanţate prin fonduri europene. ,,Nimeni nu-şi poate permite să asfalteze şi după, să spargă pentru a rezolva canalizarea şi alimentarea cu apă,, spune Eugen Cismănenaţu. Întârzierea programului de asfaltare, poate duce la pierderea fondurilor şi returnarea banilor primiţi de administraţia locală.