Fostul şef al Finanţelor Publice din Oţelu Roşu nu poate justifica banii care i-au fost furaţi – 490.000 de euro
Articol editat de Mirabela Afronie, 8 mai 2014, 17:01
Fostul şef al Administraţiei Finanţelor Publice din Oţelul Roşu, Petru Lupşac a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate, după ce în luna ianuarie a anului trecut a sesizat poliţia că i-au fost furaţi două milioane de lei.
ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de două milioane de lei, aproximativ 490 mii de euro, între averea dobândită şi veniturile realizate de Petru Lupşac – funcţionar public în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Oţelu Roşu, împreună cu soţia sa.
În perioada 2006 – 2012, acesta a realizat venituri salariale în cuantum de 888 mii de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de aproape trei milioane de lei, rezultând o diferenţă nejustificată de două milioane de lei, exact suma care Petru Lupşac reclama că i-a fost furată dintr-un seif de două tone, aflat în locuinţa sa din Oţelu Roşu.
Petru Lupşac deţine calitatea de funcţionar public în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Oţelu Roşu, începând cu data de 18 octombrie 2006, iar între 21 august 2007 – 01 ianuarie 2011 şi 20 iunie 2012 – 21 decembrie 2012, a deţinut funcţia de şef administraţie în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Oţelu Roşu.
Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timişoara în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de Petru Lupşac, împreună cu soţia sa.
Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.