Fișe dentare pentru fiecare elev din Reșița
Articol editat de Radio Resita, 23 noiembrie 2016, 08:55
Primarul Ioan Popa doreşte o mai bună prevenţie , drept pentru care a convocat o reuniune la care au participat toţi cei 7 dentişti care activează în 5 cabinete de pe raza municipiului, pentru a pune la punct un astfel de program. Totodată se va concepe un formular prin care se va cere acordul părinților pentru efectuarea de tratamente stomatologice , deoarece acestea nu pot fi făcute fără acest accept. În Reșița sunt aproximativ 12.000 de elevi, astfel că revin 2.500 per cabinet, ceea ce nu este mult- au apreciat medicii.Programul se adresează cu precădere elevilor care provin din familii cu posibilităţi financiare reduse, care nu-şi permit vizite la cabinetele de stomatologie particulare. Este vorba despre 20-30% dintre copii care nu beneficiază de astfel de tratamente şi controale periodice. „Copii nu sunt vinovaţi că părinţii nu sunt preocupaţi de sănătatea lor dentară – a spus primarul Reşiţei. Totodată doreşte reânnoirea mobilierului medical care în unele cazuri este vechi şi de peste 30 de ani. Pentru aceasta va încerca să acceseze fonduri europene sau va suporta costurile din bugetul anului viitor , a promis Ioan Popa.
Prezentă la întâlnire, preşedintele Colegiului stomatologilor din Caraş-Severin, Raluca Soran a salutat cu entuziasm această iniţiativă. „Este pentru prima oară când particip la o astfel de întâlnire şi nu pot decât să mă bucur că discută cineva problema cabinetelor dentare din şcoli. Noi suntem norocoşi că mai avem cele 5 cabinete, pentru că sunt oraşe în care ele au fost desfiinţate definitiv. Este foarte bine-venit acest program de prevenţie, pentru că este mai bine să luăm măsuri înainte de a ajunge la tratamente costisitoare” – a declarat Raluca Soran.
Cabinetele stomatologice au fost preluate de primării în perioada 2010/2011 de la Ministerul sănătății, iar de atunci atât spațiile cât și medicii stomatologi sunt sub oblăduirea primăriilor.