Filipescu are „ingredientele” pentru a fi optimist
La Consiliul Județean Caraș‐Severin a avut loc marţi, o nouă ședință tehnică din cadrul „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată”, implementat de Societatea AQUACARAȘ.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 31 octombrie 2023, 13:55 / actualizat: 1 noiembrie 2023, 19:59
În acest proiect, cu o valoare de peste un miliard de lei, sunt implicați proiectanți, constructori, beneficiari și consultați, a spus în deschidere directorul Gheorghe Filipescu.
„Marea majoritate a contractelor au fost adjudecate și beneficiem de constructori cu mare vizibilitate și de un consultant foarte bun. Mai sunt trei contracte în evaluare, iar procesul se va încheia în cursul acestei luni. Până la sfârșitul lunii noiembrie o să avem constructori pe toate contractele”.
Unul dintre principalii beneficiari ai proiectului este municipiul Reșița. Lucrările presupun disconfort, dar rezultatele vor fi vizibile, a subliniat primarul Ioan Popa, prezent la ședință.
„O treime din toți banii vin la Reșița. Vorbim de aproape 60 de milioane de euro și vorbim despre peste 100 de străzi care vor fi atacate în următoarea perioadă pentru modernizarea infrastructurii de apă și canal în oraș. Probabil că lumea va fi afectată și nu va fi foarte fericită, dar trebuie să înțelegem că este un proiect necesar. Țevi de apă care sunt de 50, 70, 80 sau chiar 100 de ani trebuie schimbate astfel încât să nu mai avem probleme în oraș”.
„Proiectul de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Caraș-Severin” este împărțit în 12 contracte de lucrări și toate trebuie încheiate până la finalul anului 2025, a spus la rândul său Gheorghe Boeru, administratorul companiei Romair Consulting.
Aportul Proiectului constă în creșterea nivelului de servicii conforme de alimentare cu apă, de la o rată de 62% în prezent, la 92%. Rata de colectare și tratare corespunzătoare a apelor uzate menajere va crește de la 44% în prezent, la 85% după implementarea proiectului.