[UPDATE] [FOTO] „Faţă în faţă” publicistic cu Ada D. Cruceanu şi Octavian Doclin. Ce ar fi fost dacă n-ar fi existat…?
Articol editat de Mirabela Afronie, 20 mai 2015, 20:00 / actualizat: 21 mai 2015, 17:15
Biblioteca germană “Alexander Tietz” din Reşiţa a găzduit miercuri, 20 mai un nou eveniment literar. Este vorba de lansarea volumelor I şi II de publicistică “Faţă în faţă” semnată de criticul de artă dr. Ada D. Cruceanu şi poetul Octavian Doclin.
În cadrul lansării, criticul Ada D. Cruceanu a vorbit publicului despre felul în care soarta a „repartizat-o” pe ea, o ardeleancă din zona Sibiului, pe meleagurile Banatului de Munte. În ceea ce priveşte cele două culegeri publicistice aceasta a declarat că: „.. volumele nu sunt chiar noutăţi editoriale, primul a apărut în anul 2012, al doilea, în 2013, dar le-a venit rândul, graţie insitenţei Bibliotecii Judeţene, să fie prezentate publicului şi poate va mai apărea şi un al treilea, cine ştie… Ele cuprind ceea ce am scris de-a lungul timpului, începând din 1972 – pentru Octavian Doclin, şi din 1980 – în ceea ce mă priveşte…”.
Despre personalitatea omului de cultură cărăşan Ada D. Cruceanu, care luna aceasta pe data de 4 mai a împlinit 65 de ani, şi opera publicistică accesteia au vorbit directorul Librăriei „Semn de carte” Camelia Duca, Preaonoratul părinte dr. Vasile Petrica, directorul Bibliotecii orăşeneşti “Tata Oancea” din Bocşa Gabriela Şerban, istoricul Dana Bălănescu, poetul Mihai Chiper din Anina, lingvistul Marcu Mihail Deleanu şi directorul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” Caraş-Severin, Clara Maria Constantin:
Prea Onoratul părinte dr. Vasile Petrica:
poetul Mihai Chiper din Anina:
şi istoricul numismat Dana Bălănescu din Reşiţa:
Despre culegerile publicistice, Ada D. Cruceanu a precizat:
Directorul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” Caraş-Severin, Clara Maria Constantin a conferit, din partea Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi a instituţiei pe care o conduce, diploma „Paul Iorgovici – In honorem Ada D. Cruceanu”.
(Hardy Cvoica)