[EXCLUSIV] Rectorul Octavian Creţu:”Susţinem construirea unui spital de oncologie la Reşiţa. Două etaje din noua clădire vor fi dedicate mediului academic”
Universitatea de Medicină Victor Babeş din Timişoara susţine Asociaţia OncoHelp pentru a deschide la Reşiţa o clinică de oncologie. Două etaje din clădirea fostului Institut de Proiectări vor fi dedicate mediului academic. Aici studenţii la medicină vor putea face practică şi se vor putea specializa în îngrijirea şi tratarea bolnavilor care suferă de cancer.
![[EXCLUSIV] Rectorul Octavian Creţu:”Susţinem construirea unui spital de oncologie la Reşiţa. Două etaje din noua clădire vor fi dedicate mediului academic” [EXCLUSIV] Rectorul Octavian Creţu:”Susţinem construirea unui spital de oncologie la Reşiţa. Două etaje din noua clădire vor fi dedicate mediului academic”](https://www.radioresita.ro/wp-content/uploads/2025/02/475398088_987715142772129_6032789356605999158_n-850x479.jpg)
Articol editat de Daiana Rosca, 20 februarie 2025, 16:43 / actualizat: 21 februarie 2025, 7:09
Cele două instituţii vor dezvolta împreună şi proiecte ştiinţifice, la fel cum se întâmplă în prezent la Timişoara. De asemenea, medicii de la Spitalul Judeţean din Reşiţa vor putea deveni cadre asociate ale Universităţii de Medicină din Timişoara.
Declaraţia a fost făcută în exclusivitate la Radio Reşiţa, de rectorul Octavian-Marius Creţu:
„Această oportunitate ne-a căzut ca o mănușă, fiindcă Oncohelp Timişoara este clinica noastră de oncologie și vă dați seama că noi ne doream cam două etaje din clădirea pe care au achiziționat-o și dumnealor doreau trei. Deci și acest lucru ni s-a potrivit de minune! Vă dați seama că pentru universitatea care funcționează ca și parte didactică într-o clădire unde ai așa bază medicală bine pusă la punct, aici mă refer și la secție cu paturi și la centru de diagnostic și ambulatorii, ne cade tot ca o mănușă, fiindcă nu mai trebuie să mutăm studenții prin alte zone. Evident că după venirea noastră aici o să facem contracte pentru a identifica medicii de la Spitalul Județean Reșița care au doctorat și pe care o să-i invităm să devină cadre asociate al universității noastre, unde studenții vor putea să își facă celelalte ore de practică.
Eu cred că prin venirea OncoHelp Timişoara și bineînțeles și a noastră împreună cu ei aici va fi un lucru bun, nu numai pentru noi ci și pentru zonă, pentru întreaga comunitate. Spitalul Județean din Reşiţa va fi mai tentant fiindcă multe cadre didactice pot să fie angajate la Reşiţa”.
Obiectivul principal al OncoHelp Reşiţa este de a oferi investigaţii şi tratamente gratuite bolnavilor de cancer, la fel cum se întâmplă în prezent la Spitalul Universitar OncoHelp din Timişoara.
Noua unitate medicală va fi bine compartimentată, astfel încât pacienții să beneficieze, în aceeași clădire, de toate serviciile necesare – de la diagnosticare rapidă la tratament specializat.
Asociația OncoHelp – o misiune pentru comunitate
OncoHelp Timișoara este o asociație non-profit, ceea ce înseamnă că toate fondurile obținute din donații și proiecte sunt reinvestite în comunitate pentru tratarea pacienților oncologici. Managerul Valeriu Borugă subliniază faptul că toate serviciile medicale sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, astfel încât pacienții nu trebuie să plătească nimic.
„OncoHelp nu este un SRL sau un SA. Este o entitate non-profit care oferă pacienților oncologici o alternativă mai bună, gratuită, pentru diagnosticare și tratament rapid.” – Valeriu Borugă, Manager OncoHelp.
Pentru dezvoltarea spitalului de oncologie din Reșița, asociația se bazează pe sprijinul comunității, sponsori și finanțări bancare. Așa cum OncoHelp Timișoara a reușit să crească prin contribuția oamenilor și accesarea de credite, același model va fi aplicat și pentru noul spital din Caraș-Severin.
De ce este vital un Spital Oncologic în Caraș-Severin?
Pacienții diagnosticați cu cancer din Caraș-Severin sunt nevoiți să călătorească sute de kilometri pentru tratamentele esențiale, din cauza lipsei unei unități oncologice în județ. Un spital specializat în Reșița ar reduce timpul pierdut pe drumuri și ar oferi pacienților condiții mai bune de tratament aproape de casă.
Cum poți ajuta?
Cei care doresc să contribuie la realizarea acestui proiect pot dona 2 euro prin SMS cu textul ONCOHELP la 8845.
De asemenea, redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către Asociația OncoHelp poate face o diferență majoră! Aceste fonduri sunt folosite pentru:
– Achiziția de echipamente medicale moderne
– Construcția unei noi clădiri de tratament
– Modernizarea unităților existente
Completează formularul aici și sprijină lupta împotriva cancerului:
https://formular230.ro/asociatia-oncohelp
În fiecare zi, aproape 200 de pacienți primesc consultații și tratament prin OncoHelp. Un gest simplu poate salva vieți! Împreună putem construi viitorul spitalului oncologic din Reșița!
Urmărește-ne și pe Google News
Acest articol este proprietatea Radio România Reșița și este protejat de legea drepturilor de autor. Reproducerea integrală sau parțială a conținutului este permisă doar cu acordul scris al editorului. Pentru solicitări de republicare, vă rugăm să ne contactați la redactie@radioresita.ro