Excesul de mâncare şi băutură i-a băgat în spital!
Articol editat de Daiana Rosca, 26 decembrie 2014, 09:33
În ultimele 24 de ore medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa au muncit la foc continuu, mai ceva ca într-o zi obişnuită. La spital s-au prezentat 170 de pacienţi cu diverse afecţiuni. Dintre aceştia doar 4 persoane au consumat peste măsură alcool, iar 10 oameni au avut crize biliare şi indigestii pentru că nu au mâncat moderat produsele tradiţionale destinate acestei sărbători. Personalul format, în această perioadă din 6 asistente şi 2 medici deabia dacă au făcut faţă numărului mare de solicitări. Medicul specialist UPU SMURD, Georgeta Călinoiu, recomandă ca masa de Crăciun să conţină doar o treime produse din carne şi două treimi, legume. Este indicat să consumăm câte puţin, nu mult deodată.
Fructele nu trebuie să lipsească în această perioadă, ele ar trebui să încheie orice masă, înlocuind dulciurile care pot fi mâncate la ora 16,00, nu neapărat la sfârşitul prânzului. Cu moderaţie trebuie consumate şi băuturile alcoolice, cu mare atenţie şi în funcţie de toleranţa fiecăruia, astfel încât să nu se depăşească limita şi să se ajungă la spital. Important ar fi ca după fiecare masă copioasă să facem o plimbare în aer liber, dacă vremea ne permite!
(Daiana Roşca)