EMZ-Hanauer a deschis oficial fabrica de la Reşiţa
În luna iunie 2023, compania emz-Hanauer din Nabburg/ Germania a finalizat construcția unei noi unități de producție în România, la Reșița. Ceremonia de finalizare a lucrărilor de construcție și începerea producției a avut loc miercuri, 19 iulie. Prima producție este planificată pentru această vară și numărul locurilor de muncă va crește progresiv în funcție de evoluția comenzilor.
Articol editat de Valentina Adam, 19 iulie 2023, 14:38 / actualizat: 20 iulie 2023, 17:00
Primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa, prezent la eveniment a declarat pentru Radio Reşiţa că speră ca investitorii să fie multumiţi de faptul că au ales Banatul Montan:
„Acum 2 ani am avut primele discuții cu câțiva directori de dezvoltare de la EMZ la Reșița. Decizia de a alege între Sibiu, Deva și Reșița a fost luată atunci. Anul trecut au început lucrările şi iacătă că au și terminat și încep producția. Eu sunt foarte fericit că au ales Reșița, dar vreau să vă spun prin asta că pașii nu sunt atât de ușor, deciziile se iau greu, de multe ori sunt subiective. Am reușit să-i convingem să vină aici și sunt mulțumit de asta. Și faptul că lucrurile au decurs bine și ca și construcție și ca și angajări de resursă umană dovedesc că nu i-am păcălit, nu i-am mințit, am fost onest cu ei și asta dă încredere firmei în primul rând, dar și altor companii germane să vină înspre Reșita. Mă bucură foarte mult acest lucru pentru că este ca o carte de vizită pentru oraș. Eu sunt convins că în viitor vom găsi modalități prin care EMZ să-și dezvolte aria de de competențe aici în Reșița. Vorbeam mai devreme cu dânșii că Reșița, Banatul de Munte are în ADN tehnologia, industria, creativitatea și sunt convins că putem să reconstruim pe ceea ce a avut Reșița în istorie în ultimii 250 de ani, ceea ce eu încerc să induc în managementul EMZ, în patronatul EMZ să aibă încredere și să aloce spații pentru dezvoltare și cercetare în perioada următoare„.
Ca parte a strategiei companiei de a minimiza amprenta CO², construcția este echipată cu un sistem de panouri fotovoltaice de 250 KWh.
”Proiectul de construcție a reprezentat o provocare pentru antreprenor, proiectant și beneficiar având în vedere termenul strâns de finalizare, complexitatea și dinamica acestuia. Cu toate acestea, experienta si profesionalismul echipei de proiect l-au transformat in unul de succes.
Preşedintele emz-Hanauer la nivel global Thomas Hanauer, Vice Președintele Financiar Global Andreas Weidmüller, Vice Președintele Operațional Global Veit Schmucher, Vice Președintele Global de Achiziții Strategice Michael Forster și Directorul Global de Resurse Umane Markus Block au sosit la Reșita pentru a inaugura noua locaţie de producţie împreună cu directorul general român Daniel Olaru și echipa emz-Hanauer România”, conform comunicatului transmis de reprezentanţii societăţii.
Emz-Hanauer este un furnizor pentru piața mondială a aparatelor electrocasnice mari. Proiectează și produce componente și sisteme, cum ar fi sisteme de închidere a ușilor, module LED sau senzori. Pe aceste segmente, emz este unul dintre principalii jucători de pe piața mondială, iar componentele și sistemele sale sunt integrate în mașini de spălat vase, mașini de spălat rufe, uscătoare de rufe și frigidere ale tuturor producătorilor globali importanți, precum Electrolux, Whirlpool, Bosch/Siemens, Miele, Liebherr, Samsung, Midea, GE și Haier. emz Hanauer România va produce de asemenea pentru aceste companii.
Grupul emz-Hanauer este implicat și în domeniul tehnologiei de mediu prin divizia sa de managementul deșeurilor. In acest domeniu furnizează soluții logistice complete – sisteme de acces controlat și de monitorizare a deșeurilor – pentru municipalități și companii de gestionare a deșeurilor, cu scopul de a avea zero deșeuri. Acesta este un pas important către obiectivul UE de a reduce CO² până în 2050.
Emz-România face parte din strategia grupului emz-Hanauer „local pentru local”. Acest concept se aplică atât clienților, cât și furnizorilor, ceea ce presupune poziționarea fabricilor de producție cât mai aproape de partenerii săi. Astfel, locațiile europene deservesc piața europeană. Conform acestui concept, la nivel mondial, compania are în prezent pe langă cea din România încă 4 locații de producție în Germania, Republica Cehă, Mexic şi China.