Elevii şi profesorii strigă la unison ROMÂNIA, ŢARA MEA
Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița a dat startul ediţiei a X-a a Concursului național ROMÂNIA, ȚARA MEA, aflat, şi de data aceasta, în Calendarul Activităților Educative Naționale 2019, avizat de Ministerul Educației Naționale. Proiectul lansează noi provocări elevilor și cadrelor didactice, având ca scop dezvoltarea sentimentului patriotic şi crearea unei atitudini pozitive faţă de valorile româneşti prin exersarea competenţelor artistice şi literare.
Articol editat de Mirabela Afronie, 14 octombrie 2019, 06:48
Şi în acest an, Concursul național România, țara mea se adresează preșcolarilor, elevilor de ciclul primar, gimnazial și liceal, precum şi cadrelor didactice care predau la toate nivelurile de învățământ. Secțiunile proiectului sunt multiple și diferă în funcție de nivelul de învățământ.
Preșcolarii se pot înscrie în concurs cu desene care respectă tematica proiectului. Concursul de fotografii se adresează tuturor elevilor şi are următoarele secţiuni: Excursie pe plaiuri româneşti – ciclul primar; Locuri de poveste în ţara mea – ciclul gimnazial; Chipuri de copii – ciclul liceal; În 2019 sărbătorim Satul Românesc – secţiune specială, la care pot participa toţi elevii. LICEAN ÎN ROMÂNIA este secțiunea care provoacă tinerii să scrie un eseu în care să exprime ideile, gândurile, sentimentele lor în legătură cu perioada pe care o trăiesc, cum văd ei viitorul ţării, dar şi cum se văd pe ei înşişi în viitor.
Simpozionul național Dascălul, de profesie român este o invitaţie lansată cadrelor didactice de a descrie experiențe personale, situații speciale întâlnite în activitatea didactică, felul în care un cadru didactic care profesează la ora actuală în România este sau nu mulțumit de munca lui, impactul pe care activitatea didactică îl are asupra copilului sau asupra familiei.
Termenul până la care se pot trimite aceste materiale este 15 noiembrie 2019. Alte detalii se pot primi pe pagina de facebook România, țara mea, pe pagina de facebook a Școlii Gimnaziale Nr. 7 Reșița, la numărul de de telefon 0734935948 (prof. Cristina Ardeleanu) după ora 14.00 și la adresa de e-mail romaniataramea.scoala7@gmail.com.
În ediția a IX-a a proiectului (2018) au fost implicați, în diverse etape ale proiectului, aproximativ 1500 de elevi din 30 de judeţe. Totodată, la prima ediţia a Concursului CREATORI DE EDUCAŢIE, desfăşurat în acest an, proiectul România, țara mea s-a clasat al şaselea pe plan naţional, aflându-se, astfel, printre câştigători.
Echipa de proiect care coordonează ediția din acest an este alcătuită din: prof. Cristina Ardeleanu (coordonator proiecte și programe educative), prof. Ileana Pomoja (director), prof. Violeta Groza. Parteneri în organizarea activităţilor proiectului sunt: Inspectoratul Şcolar Judeţean Caras-Severin, Casa Corpului Didactic Caraş-Severin, Palatul Copiilor Reşiţa, Muzeul Banatului Montan Reşiţa, Biblioteca Judeţeană “Paul Iorgovici” Caraş-Severin, Societatea pentru Cultură “Metarsis” Reşiţa, Asociaţia de Părinţi a Şcolii Gimnaziale Nr. 7 Reşiţa, Asociaţia “Prietenii Munţilor” Reşiţa, presa cărăşeană.