Două persoane s-au înecat în râul Timiș
UPDATE – Ora 18.13
Articol editat de Valentina Adam, 26 iunie 2022, 16:20 / actualizat: 26 iunie 2022, 18:21
Poliţia Timiş a anunţat duminică după-amiază că au fost găsite trupurile celor două persoane care s-au înecat, la prânz, în apele râului Timiş, în zona localităţii Coşteiu. Scafandrii au găsit trupurile celor două persoane, un bărbat de 39 de ani şi o femeie de 34 de ani, în proximitatea locului unde au intrat în apă. Din nefericire, acestea nu mai prezentau urme vitale, fiind declarate decedate, potrivit Poliţiei Timiş. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”.
Știrea inițială
Un bărbat de 39 de ani şi o femeie de 34 de ani, care se presupune că s-ar fi înecat în râul Timiş, duminică, în apropierea localităţii timişene Coşteiu, sunt căutaţi de echipaje ale ISU Timiş, a anunţat Biroul de presă al Poliţiei Timiş.
‘Poliţiştii din Lugoj au fost sesizaţi prin apel la SNAU 112 că în localitatea Coşteiu, un bărbat şi o femeie ar fi intrat în râul Timiş, fără a mai ieşi la suprafaţă. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constataţ în urma verificărilor, că cele două persoane ar fi intrat în apele râului pentru a se răcori şi nu au mai ieşit la suprafaţă‘, a transmis Poliţia Timiş.
Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a informat că toate echipajele efectuează căutări pentru identificarea celor două victime.
A fost alertat Detaşamentul de Pompieri Lugoj şi au fost dislocate la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare cu barca pneumatică, o autosanitară SMURD tip B cu şase subofiţeri. De asemenea, a fost alertat echipajul de scafandri din Detaşamentul 1 de Pompieri Timişoara, care s-a deplasat la locul intervenţiei cu o autospecială de intervenţie cu doi scafandri şi un subofiţer. Din cadrul celorlalte subunităţi de intervenţie au fost trimise la locul intervenţiei câte o autospecială de serviciu cu barcă şi doi subofiţeri.
La faţa locului se află şi un elicopter SMURD.
ISU Timiş le recomandă cetăţenilor să se scalde doar în locurile special amenajate în acest sens; dacă nu ştiu să înoate foarte bine, să nu se aventureze departe de mal; să nu se scalde în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci; să respecte întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement în care se află şi să folosească de fiecare dată echipamentul de protecţie furnizat de acesta. Totodată, li se reaminteşte părinţilor să-şi supravegheze atent copiii şi să nu-i lase niciodată singuri în apă.