Dosarul cu şină devine istorie? DSP Caraş-Severin se digitalizează
Au fost aprobate 500 de milioane de lei prin PNRR pentru digitalizarea sistemului medical din România, anunţă Ministerul Sănătăţii. Pe lista primelor instituţii din ţară care vor primi fonduri pentru digitalizare se află şi Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică din Caraş-Severin. Prin acest proiect se urmăreşte dezvoltarea unor module informatice noi care să scape instituţia de birocraţie.
Articol editat de Daiana Rosca, 8 februarie 2024, 17:05 / actualizat: 9 februarie 2024, 18:52
Digitalizarea va eficientiza întreaga activitate a Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică. Toate documentele vor fi scanate şi vor fi arhivate pe o platformă electronică, va fi îmbunătăţită relaţia cu publicul dar şi cu furnizorii de servicii medicale. Cu detalii şeful DSP-CS, Dănilă Miloş:
„Precizez faptul că prin PNRR, Direcția de Sănătate Publică din Caraș- Severin a fost declarată ca entitate eligibilă, considerăm că este un pas înainte. Din toți parametrii se constată că entitatea noastră este o entitate de elită de unde și considerăm că este necesară și transformarea digitală.
Toate sistemele informatice vin înspre cetățeni și sunt menite să eficientizeze și să informatizeze fluxurile de lucru și procesele birocratice instituționale și de a interacționa mai bine cu publicul. O arhivare a documentelor în format electronic aici trebuie să fac o paranteză și să arăt că trebuie să facem o tranziție a documentelor care sunt editate pe suport de hârtie la documente digitalizate și anume trebuie să facem o scanare și salvare în format digital pentru viitoarea arhivă electronică.
Ne bucurăm că am fost printre primele Direcții de Sănătate Publică care au fost declarate ca fiind eligibile, cred că DSP CS va fi prima instituție care va fi digitalizată.”
Prin acest proiect urmează să fie digitalizate 41 de Direcţii de Sănătate Publică, 37 de Servicii de Ambulanţă, cinci Institute de Medicină Legală, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, Agenţia Naţională de Transplant, Centrul Naţional de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină, Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale, Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, Institutul Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate, Institutul Naţional de Medicină Sportivă, precum şi Ministerul Sănătăţii.