Din cauza gripei şi a numărului mare de viroze, accesul vizitatorilor în incinta Spitalului din Reşiţa este restricţionat!
Accesul aparţinătorilor în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa este restricţionat, începând de mâine. Doar în cazuri excepţionale sau de forţă majoră bolnavii pot primi vizite. Conducerea Spitalului Judeţean din Reşita a luat aceste măsuri din cauza numărului tot mai mare de îmbolnaviri cu virus gripal la nivel naţional. Detalii ne oferă directorul medical, Violeta Moroşoi.
Articol editat de Daiana Rosca, 9 februarie 2020, 09:53
„La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă am adoptat următoarele măsuri: limitarea numărului de vizitatori la nivelul tuturor secţiilor, atât a numărului cât şi a orelor de vizită pentru fiecare pacient. În cazul aparţinătorilor se va permite accesul unui singur membru al familiei, pe interval limitat şi prin rotaţie. Asigurarea echipamentului de protecţie pentru vizitatori, halat, mănuşi şi mască de protecţie. Şi personalul medical trebuie să poarte acele măşti de protecţie, sporirea măsurilor de igienă, curăţenie riguroasă, dezinfecţie. La apariţia cazurilor de gripă izolarea pacienţilor în saloane speciale, cu aceleaşi afecţiuni dar cu respectarea distanţei dintre paturi”, ne-a declarat directorul medical Violeta Moroşoi.
Vă reamintim că de la începutul sezonului şi pâna în prezent peste 360 de persoane s-au prezentat la spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa cu simptome de gripa. Acestora li s-au facut testele rapide însă, dincolo de rezultatul acestora doar 5 pacienţi au primit diagnosticul de gripă.
Şi, în ultimele două zile, încă trei romani au pierdut lupta cu boala, bilanţul ajungând la 23 de morţi. De altfel, autorităţile au declarat oficial epidemie de gripă în România. Evoluţia peste aşteptări a numărului de îmbolnăviri, dar şi de decese, i-a determinat pe specialiştii epidemiologi să facă acest anunţ cu o săptămână mai devreme decât ar fi trebuiţ conform procedurii.
Ministerul Sănătăţii a recomandat limitarea accesului vizitatorilor în spitale în această perioadă, iar unităţile sanitare trebuie să îşi refacă stocurile de medicamente antivirale şi de echipamente de protecţie.
Cea mai gravă situaţie este în Capitală. Sunt peste 4.600 de cazuri de gripă doar la copii, raportate la cabinetele şcolilor de staţ fără să fie incluse aici cazurile înregistrate la şcolile private şi la medicii de familie.