De Ziua Naţională a Inimii, medicii din Caraş-Severin trag un semnal de alarmă
Potrivit Cartei europene a sănătății, pe locul I ca și cauză de mortalitate în Europa, atât la femei, cât și la bărbați sunt bolile cardiovasculare.
Articol editat de Casandra Silitra, 4 mai 2019, 08:27 / actualizat: 4 mai 2019, 9:50
Potrivit unei informări a Societății Române de Cardiologie, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces a populației din România. Anual, 60% dintre decese având drept cauză aceste boli, scrie agerpres.
Prin comparație, media ratelor de mortalitate cardiovasculară în țările aparținând Comunității Europene este de 48%. Drept urmare, România este, alături de Bulgaria, țara cu cea mai redusă speranță de viață din Comunitatea Europeană.
Cu astfel de probleme se confruntă și cetăţenii din județul Caraș-Severin.
Având în vedere aceste statistici, Societatea Română de Cardiologie și-a stabilit, o strategie de tip ”Cardiologie aplicată”, al cărei scop este reducerea incidenței bolilor cardiovasculare în România cu 20%, în intervalul dintre anii 2020-2025.
Persoanele trecute de prima tinereţe care suferă de afecțiuni ale inimii sunt împărțite în două categorii, cele care ştiu că sunt bolnave şi totuşi refuză să se investigheze şi cele care îşi fac timp pentru a merge la un control.
Tinerii în schimb sunt conștienți de pericolul acestor boli cardiovasculare și preferă să meargă la timp la medic, tocmai pentru a evita problemele la care pot fi expuși atât de ușor.
Potrivit specialiștilor, în mai puțin de 15 ani, bolile cardiovasculare vor fi responsabile de decesul a 25 de milioane de oameni pe an, devenind cauza numărul unu de mortalitate.
Sursă foto – rador