De Buna Vestire, Mănăstirea Nera a fost neîncăpătoare. PSS Lucian a săvârşit Sfânta Liturghie
La Mănăstirea Nera din judeţul Caraş-Severin au venit foarte mulţi credincioşi astăzi la sărbătoarea Bunei Vestiri, deoarece a fost săvârşită Sfânta Liturghie arhierească în paraclisul mănăstirii care poartă hramul sărbătorii pe 25 martie. Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi în cadrul căreia a oficiat şi slujba rasoforiei pentru două surori din obştea monahală. De asemenea, a hirotonit preot pe diaconul Ioan Dănuţ Liuba pe seama Parohiei Izgar, Protopopiatul Reşiţa. La final a vorbit în cuvântul de învăţătură despre semnificaţia sărbătorii Bunei Vestiri.
Articol editat de Radio Resita, 25 martie 2017, 18:49
Numeroşi credincioşi, dar şi foarte multe maici s-au împărtăşit cu Sfintele Taine la momentul potrivit. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.
După Sfânta Liturghie a fost săvârşit un parastas pentru maica Siluana, vieţuitoare a acestei mănăstiri şi pentru toţ cei care au trecut la cele veşnice din rândul obştei monahale de la Nera.
Mănăstirea Nera este aşezată în apropierea localităţii Sasca Montană, pe malul stâng al râului Nera, la 20 km de Oraviţa, în Munţii Locvei. Aşezământul monahal apare la iniţiativa şi prin strădaniile domnului Dr. Pavel Chirilă, originar din Slatina-Nera şi fost director al Asociaţiei Christiana din Bucureşti. Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, în anul 2007, a pus piatra de temelie la paraclisul de iarnă al mănăstirii cu hramul „Bunavestire”. S-au mai construit un corp de chilii, arhondaric, trapeză şi ateliere pentru îndeletnicirile călugăriţelor (pictură, sculptură). În prezent, mănăstirea găzduieşte peste 75 de vieţuitoare. În mănăstire se prepară şi produse naturiste pentru tratarea unor afecţiuni trupeşti, dar şi pentru consum alimentar. În apropierea mănăstirii se construieşte Clinica Nera, prima clinică de recuperare oncologică din ţară.