Curs gratuit de cosmetică naturală la Mansarda
În 30 martie 2021, începând cu ora 16.00, la Centrul de Tineret „Mansarda” Reșița se organizează Atelierul de cosmetice naturale, facilitat de Oana Frențiu, antreprenor local.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 30 martie 2021, 15:00 / actualizat: 30 martie 2021, 19:04
Cursul este gratuit și este adresat tinerilor. Locurile sunt limitate și de aceea cei care și-au exprimat dorința de a participa au avut de îndeplinit o singură cerință, aceea de a trimite în maxim 151 de cuvinte motivația de a fi parte la atelier. Am selectat 12 participanți care au ne-au impresionat cu cele mai interesante argumentări.
Oana Frențiu, aka Doda Natural, ne ajută să înțelegem ce înseamnă natural și importanța produselor cosmetice naturale. În workshopul din 30 martie ne vom opri asupra 3 dintre cele mai folosite produse de îngrijire personală: balsam de buze, apă micelară și deodorant natural. Totul este atât de simplu încât participanții vor dobândi cunoștințele necesare pentru a le prepara singuri și Oana spune că vor ajunge să nu și le mai cumpere niciodată.
Apa de lavandă, apa de trandafiri, ulei de avocado, de măceșe, ulei esențial de grapefruit, unt de shea, unt de cocos, sunt câteva ingrediente care sună exotic și care vor intra în compoziția produselor cosmetice pe care le vom produce în atelierul de astăzi.
Încercăm să adoptăm un stil de viață mai sănătos care înseamnă să mâncăm mai sănătos, să facem mai mult sport sau să cumpărăm produse organice. Așa că și produsele cosmetice naturale întră în acest trend, să folosim produse „organice”, „bio” și „fără substanțe chimice”, de preferință obținute prin procedee tradiționale și eco-friendly. De ce să folosim produse cosmetice naturale, pe cât se poate “bio”? Pentru că și toxinele din cosmetice se acumulează în organism și pot apărea probleme de sănătate.
Oana Frențiu s-a oferit voluntar să susțină acest atelier la Mansardă pentru că știe că tinerii sunt atrași de această temă și de fiecare dată când vine la noi primește un feedback motivant.
Consilier pentru tineret, Daniela Lupșan