Controale DSVSA Caraș-Severin pentru Siguranța Alimentară înainte de Paște şi permanenţă la sediu
Până pe 19 aprilie, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Caraș-Severin desfășoară verificări ample pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare și a asigura siguranța produselor consumate în perioada sărbătorilor pascale.
Centre de sacrificare a mieilor

Articol editat de Gerhard Chwoika, 31 martie 2025, 10:00 / actualizat: 31 martie 2025, 18:06
Centre de sacrificare a mieilor
Directorul DSVSA Caraș-Severin, medicul veterinar Pavel Borchescu, a precizat că centrele temporare de sacrificare a mieilor vor funcționa doar în perioada 9-19 aprilie, între orele 7.00 și 17.00. Aceste centre sunt organizate conform normelor legale și sunt strict monitorizate pentru a garanta respectarea standardelor sanitare.
Sacrificarea mieilor și a iezilor se poate face exclusiv în centrele temporare autorizate sau în abatoare avizate sanitar-veterinar. Sacrificarea în gospodării este permisă doar pentru consum propriu, fiind interzisă comercializarea cărnii obținute astfel.
Transportul mieilor și controalele din trafic
Pentru siguranța alimentelor, transportul mieilor și al cărnii trebuie efectuat doar cu vehicule autorizate sanitar-veterinar. Echipe mixte de control, formate din reprezentanți ai DSVSA și ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, efectuează verificări riguroase asupra mijloacelor de transport. Aceste controale vizează condițiile de igienă, dezinfecția, precum și documentele de autorizare ale vehiculelor și ale animalelor transportate.
Sesizări și permanența de sărbători
Pentru a sprijini cetățenii în perioada premergătoare Paștelui, la sediul DSVSA Caraș-Severin din Reșița, dar și în circumscripțiile oficiale din județ, a fost instituită permanența până pe 19 aprilie. Cetățenii pot semnala orice nereguli din comerț direct la sediul instituției sau telefonic la numărul 0255/ 231.004.
Pentru a evita riscurile asociate consumului de produse neconforme, este recomandată achiziționarea cărnii de miel doar din unități autorizate, unde sunt respectate toate normele sanitare-veterinare.
Urmărește-ne și pe Google News
Acest articol este proprietatea Radio România Reșița și este protejat de legea drepturilor de autor. Reproducerea integrală sau parțială a conținutului este permisă doar cu acordul scris al editorului. Pentru solicitări de republicare, vă rugăm să ne contactați la redactie@radioresita.ro