Conferinţa Regională a Medicilor de Familie s-a încheiat cu succes la Reşiţa!
Conferinţa Regională a Medicilor de Familie s-a încheiat astăzi cu succes. Peste 150 de participanţi, profesori universitari, medici şi oameni importanţi în domeniul sănătăţii din mai multe judeţe din ţară au dezbătut la Reşiţa subiecte importante ce ţin de domeniul medicinei de familie şi nu numai. După astfel de întâlniri pacienţii sunt cei care au de câştigat dă asigurări preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, prezent şi el astăzi în sala Aula Magna a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa.
Articol editat de Daiana Rosca, 21 septembrie 2019, 21:05
Conferinta regională s-a desfăşurat în parteneriat cu societăţile de medicină de familie din judetele Arad, Bihor şi Hunedoara, în colaborare cu asociaţiile din judeţele Alba si Mehedinti,Timis ,Universitatea „Eftimie Murgu „Resita, sub patronajul şi cu sprijinul Societătii Naţionale de Medicină Familiei şi a autorităţilor locale. Lectorii conferinţei au fost medici de familie dar şi de alte specialităţi iar lucrările prezentate în cadrul acestui eveniment au fost de un înalt nivel. Importanţa vaccinării dar şi îmbunătăţirea actului medical au fost alte subiecte abordate în cadrul acestei întâlniri, ne-a declarat mulţumit şi vicepreşedintele Colegiului Medicilor din Caraş-Severin, Daniel Popovici, extrem de implicat în organizarea acestui eveniment.
În cadrul acestui eveniment, aria expoziţională, a adus la Reşiţa şi cele mai cunoscute companii farmaceutice şi producatori ai echipamentelor medicale sau IT, fiind un prilej important de informare asupra noutăţilor în domeniu.
„Conferinţa a accentuat rolul medicului de familie în sistemul medical românesc şi a subliniat caracterul pluridisciplinar al specialităţii noaste. Rolul medicului de familie în echipa multidisciplinară este reafirmat prin participarea medicilor din cât mai multe specialităţi. Medicina de familie este specialitatea de prim contact al pacientului cu sistemul medical dar si locul unde pacientul este integrat din punct de vedere al problemelor sale. Pacienţii nostri sunt oameni de toate vârstele, sănătoşi sau bolnavi care au parte de cele mai bune îngrijiri. Activiatea medicului de familie presupune şi colaborarea cu asistenţa socială şi autorităţile locale şi centrale, dar şi organizarea activităţii cabinetului”, ne-a declarat preşedinte Asociaţiei Medicilor de Familie din Caraş-Severin, Loredana Schmelas.
Această conferinţă, devenită tradiţie, a ajuns la cea de a XI-a ediţie regională şi este a doua organizată de către Asociaţia Medicilor de Familie din Caraş-Severin.