Concursul „Tânărul Ambasador” organizat de Lions Onix Reșița și-a desemnat câștigătorii
Elevii din Reșița au avut ocazia miercuri, 28 februarie, să-și demonstreze spiritul civic și implicarea în comunitate în cadrul evenimentului „Tânărul Ambasador”, organizat de Lions Club Reșița.
Articol editat de Radio Resita, 28 februarie 2024, 19:24 / actualizat: 29 februarie 2024, 22:41
Proiectul a reunit elevi de la mai multe licee din oraș care au prezentat proiecte de voluntariat menite să aducă o schimbare pozitivă în mediul înconjurător sau în viața celor din jur.
Felicia Quint, președintele zonal Lions Onix:
„Concursul – Tânărul ambasador- este un concurs internațional la care pot participa tineri între 14 și 18 ani și la noi au participat 20 de tineri din cinci licee din Reșița. Acest concurs își propune să dezvolte spiritul de voluntariat și să facă ceva concret în comunitate, să încurajeze inițiativa individuală a tinerilor prin punerea în practică a ideilor de voluntariat și să dezvolte abilități de exprimare orală în prezentarea proiectelor.
Acești copii își expun în patru minute, cronometrați fiind, proiectul de voluntariat după care comisia mai pune întrebări în legătură cu proiectul. Proiectele cele mai reușite în funcție de buget poate vor fi sprijinite pentru a fi implementate. Contează foarte mult felul în care copiii își vor prezenta proiectele, cât vor fi de convingători și ce punctaj vor obține.
Toți vor primi diplome de participare la acest concurs, dar cei mai buni vor primi diplome pentru locurile 1, 2 și 3 alături de plicuri cu ceva bănuți. Cei care câștigă locurile unu doi și trei vor merge la faza pe țară care anul acesta se desfășoară la Deva pentru că Guvernatorul Districului 124 România anul acesta este din Deva. Cine va câștiga în Deva va merge mai departe și va reprezenta România la Bruxelles unde premiile vor fi de mii de euro.”
Tinerii din Reșița sunt preocupați de problemele comunității și sunt dornici să se implice activ în rezolvarea lor, dovadă prezența numeroasă de astazi și proiectele depuse:
„Eu am făcut voluntariat la Hotline la Salvați Copiii și puțin și la Interact. La început, aici am avut parte de două perspective total diferite.
Eu vreau să încurajez copiii să se cunoască pe ei înșiși și să reușească să comunice și să se adapteze la mediul din jurul lor. Vreau să îi ajut pe copiii care simt că nu își găsesc locul să și-l găsească. Să socializeze cât mai mult, să comunici cu oamenii din jurul tău și să fii cât mai activ.”
După expunerea proiectelor, juriul a avut o sarcină grea, având în vedere că toți participanții au venit cu proiecte bine scrise, mulți având și experiență în voluntariat, a declarat Felicia Quint.
În final au fost acordate 5 premii:
- Locul 3 a fost câștigat de Crăciun Rebeca Cristina de la Liceul Teoretic Baptist și de Goian Miruna Ioana de la Colegiul Național Traian Lalescu
- Locul 2 a fost câștigat de Tocar Emilia de la Colegiul Național Diaconovici Tietz și Milotin Rareș de la Colegiul Național Traian Lalescu
- Locul 1 a fost câștigat de Franț Ianis de la Liceul Traian Vuia
Adrian Jurchescu