Componenta UNESCO Cheile Nerei – Beușnița, deschisă vizitelor de documentare
Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița, WWF-România și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” organizează în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional suprapuse prin revizuirea planului de management integrat“ o vizită de documentare în aria protejată din Caraş-Severin miercuri, 28 iunie 2023, începând cu ora 10.00.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 26 iunie 2023, 07:44
Întâlnirea participanţilor va avea loc în satul Potoc de unde se va porni în vizitarea celor mai sălbatice și naturale făgete din Carpați – componente a sitului UNESCO Cheile Nerei – Beușnița.
Ghidul în această drumeţie va fi dr. ing. Daniel Turcu – cercetător la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, directorul Stațiunii INCDS Timișoara și președinte al Consiliului Științific al Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița.
Traseul urmat este unul de dificultate medie, iar accesul în teren va fi asigurat de către organizatorii evenimentului, a subliniat Cristina Curelea, specialist Comunicare WWF-România.
Amintim că, proiectul “Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional suprapuse prin revizuirea planului de management integrat” este cofinanțat din Fondul
European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare, 2014-2020 și se va derula până în decembrie 2023.
Sursa foto: turistprinromania.ro