Prima pagină » Actualitate » Clubul Rotary, pentru al treilea an consecutiv în lupta de ajutorare a bolnavilor de cancer!
Clubul Rotary, pentru al treilea an consecutiv în lupta de ajutorare a bolnavilor de cancer!
Articol editat de Daiana Rosca,
22 noiembrie 2016, 10:38
Rotary este o organizaţie formată din oameni de afaceri şi specialişti din toate domenile, reuniţi pe plan mondial, care oferă ajutor umanitar, promovează cele mai înalte standarde etice în orice activitate profesională şi contribuie la instaurarea climatului de bunavoinţă şi pace în lume.
La nivel mondial numarul celor înscrişi în această organizaţie depăşeşte 1 200 000 de rotarieni, distribuiţi în circa 34 000 cluburi, din peste 200 de ţări. Clubul Rotary din Reşiţa a luat finţă în anul 2005, atunci când se împlineau exact 100 de ani de la înfinţarea primului club Rotary din lume (Chicago, 23 februarie 2016).
PROIECTE RELEVANTE ALE CLUBULUI ROTARY RESITA IN PERIOADA 2005- 2016
– Finanţare pentru amenajarea spaţiului dedicat tratării copiilor infestaţi cu HIV, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe.
– Derularea unui proiect Matching Grant în valoare de 25 000 $, în parteneriat cu Rotary Club din Arlington (SUA), pentru renovarea orfelinatului din localitatea Prilipeţ.
– Amenajarea şi dotarea spaţiilor dedicate secţiilor anglo-americane şi franceze din cadrul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici”, proiect prin care sa finanţat instalarea sistemului termic, dotarea cu mobilier adecvat precum şi intermedierea transportului a unui număr de circa 10 000 volume de carte, aduse prin parteneriatele deschise cu cluburile prietene sau înfrăţite din SUA respectiv Franţa.
– Elaborarea proiectului şi finanţarea sistemului de încălzire al Centrului pentru Tineret din Moniom.
– Amenajarea şi dotarea unei încăperi, în incinta Spitalului Judeţean din Reşiţa, cu destinaţia spaţiu de joacă şi recreere, pentru copiii internaţi în cadrul secţiei de Pediatrie.
– Ajutor material pentru întreţinere şi reparaţii Fundaţiei „Speranţa”, pentru susţinerea centrului social din localitata Iersig.
– Donarea câtorva cărucioare mobile pentru persoanele cu handicap locomotor, precum şi intermedierea unor donaţii de paturi pentru spital, aduse din străinătate.
– Organizarea unei săli de expoziţie – muzeu în regim permanent, cu roci minerale, donate de Constantin Gruescu şi sponsorizarea cărţii sale”Nestematele ale Banatului Montan”.
– Numeroasa acţiuni de ecologizare, amenajare sau rebilitare a unor izvoare cu apă potabilă şi plantare a catorva mii de puieţi, pe raza municipiului Reşiţa.
– Numeroase sponsorizări acordate unor artişti sau scriitori reşiţeni pentru editări de albume, organizări de expoziţii sau lansări de carte.
– Bursele Rotary acordate în fiecare an unui număr de circa 20 de elevi din şcolile reşitene, pe criteriul excelenţei şi a perfomanţelor şcolare.
– Iniţierea unui proiect districtual legat de campania de eradicare a poliomielitei, prin care sau donat peste 18 000 $ in cadrul proiectului international „End Polio Now”, al Rotary Fundation.
– Sustinere logistica si financiara a altor proiecte districtuale, cum ar fi: „Salvati inima unui copil”, „Dinti frumosi, copii sanatosi”, „Promenada Inimilor”, etc.
– Parteneriate cu diverse ONG-uri sau instituţii locale pentru sprijinirea unor proiecte cu caracter social, ca de exemplu cel deşfăşurat la initiaţiva Organizaţiei „Salvaţi Copii”, prin care am reuşit să strângem o parte importantă din suma destinată achiziţionării unui incubator ambulant, donat Spitalului Judeţean.
– Clubul Rotary Reşiţa vizitează şi cadoriseşte anual, în preajma sărbătorilor de Paşte şi de Crăciun, un număr de aproximativ 200 copii aflaţi în centrele de zi sau cele permanente.
– Susţinere permenentă acordată cluburilor Rotary Community Corps, Rotaract şi Interact în vederea implemantării şi derulării proiectelor adresate cu precadere tinerilor dar şi persoanelor în vârstă.
– Pe lângă acordarea burselor Rotary, un alt proiect, pe care îl vom continua şi în acest an, este cel legat de educaţie şi formare profesională, în vederea asigurării unor generaţii de tineri calificaţi, dornici de o integrare socială cât mai rapidă.