Clădirea istorică „Școala Pittner” din Reșița, restaurată și pregătită pentru redeschidere
Lucrările de restaurare a clădirii de pe strada Furnalelor de la numărul 13 s-au încheiat, anunță viceprimarul municipiului Reșița, Daniel Călin care estimează că recepția proiectului de peste cinci milioane de lei va avea loc până la sfârşitul anului.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 12 decembrie 2024, 21:20 / actualizat: 13 decembrie 2024, 15:12
Centrul expozițional și de evenimente Şcoala Pittner, un obiectiv restaurat şi revitalizat printr-un proiect finanțat prin granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA va fi recepţionat până la sfârşitul lunii decembrie, urmând ca spaţiul cultural să fie redat publicului din primele săptămâni ale anului viitor, a precizat pentru Radio Reşiţa viceprimarul municipiului Reşiţa, Daniel Călin:
„Este vorba de o investiție de 5.700.000 fără TVA. Activitatea principală va fi una culturală. În momentul ăsta strângem documente pentru realizarea unei biblioteci istorice, fizic și electronic a documentelor care am reușit să le recuperăm din diverse locații. Acolo a fost și un ceas solar care a fost reabilitat în întregime și este perfect funcțional. Noi ne dorim să închidem lucrările anul acesta și să facem recepția„.
Lucrarea, cum spuneam este finalizată, se mai fac doar mici retuşuri la sistemul de supraveghere.
Amintim că, Școala Pittner, obiectiv de patrimoniu aflat în paragină de ani de zile a intrat în restaurare în februarie 2023 . Constructorul, specializat pe reabilitarea clădirilor istorice a reușit în aproape doi ani de la demarare lucrărilor să readucă edificiul la starea sa inițială.
În ceea ce priveşte centrul multifuncţional, aflat în edificare pe fosta locaţie a bazinului de înot din Lunca Pomostului, acesta îşi va deschide porţile pentru public abia în vara anului 2025, a mai subliniat Daniel Călin:
„Suntem undeva la 85% cu execuția lucrărilor, lucrurile funcționează foarte bine, avem un constructor serios, sunt aspecte legate de construcții care se clarifică în acest moment, se vor realiza cu siguranță până la finalizarea termenului de execuție„.
Administraţia locală pune un accent sporit pe segmentul cultural din urbe, fapt pentru care cele două obiective de investiţii din municipiul Reşiţa îşi vor aduce aportul scontat la desfăşurarea în bune condiţii a evenimentelor organizate într-un număr tot mai mare pe raza urbei de pe Bârzava, a mai precizat viceprimarul Daniel Călin.