CJAS face demersuri pentru înfiinţarea unui centru medical de permanenţă la Moldova Nouă
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Caraş-Severin face şi în acest an demersuri pentru înfiinţarea unui centru medical de permanenţă la Moldova Nouă. De mai bine de 2 ani autorităţile locale încearcă să mobilizeze medicii pentru a deschide în Clisura Dunării o unitate medicală care să trateze cazurile uşoare.
Articol editat de Daiana Rosca, 3 februarie 2024, 17:26 / actualizat: 5 februarie 2024, 14:31
Nu s-a reuşit implementarea acestui proiect din cauza medicilor de familie aflaţi în pragul pensionarii astfel că mai multe zone au mai rămas descoperite, ne-a declarat directorul de relaţii contractuale al CJAS, Mirela Zeman:
„În zona Moldova Nouă încă încercăm să convingem medicii de familie din acea zonă să se asocieze pentru înființarea unui centru de permanență. Sunt câțiva medici tineri care ar dori dar nu sunt suficienți. Cei mai în vârstă sunt mai reticenți, invocă o anumită oboseală datorată activității din cabinetul propriu și atunci e mai greu să-i convingem să se asocieze. Sperăm ca măcar anul acesta să reușim deschiderea unui centru de permanență și la Moldova Nouă.
Înființarea unui centru de permanență în prezent presupune mai multe etape, s-a implicat Ministerul Sănătății puțin mai mult decât o făcea până acum, legislația s-a modificat în cursul anului trecut iar pentru înființarea centrului de permanență nu mai este suficientă doar voința medicilor și decizia Direcției de Sănătate Publică ci necesită și un aviz al Ministerului Sănătății şi automat este nevoie şi de o hotărâre, un ordin al ministrului Sănătății pentru înființarea centrului de permanență.”
În judeţul Caraş-Severin funcţionează la această oră 10 centre de permanenţă în localităţile: Anina, Bocşa, Bozovici, Soceni, Constantin Daicoviciu, Iablaniţa, Vama Marga, Slatina Timiş Cornereva şi Băile Herculane.