Cinci incendii într-o zi! Pompierii cărășeni au fost la datorie
În cursul zilei de astăzi, 26 februarie, pompierii cărășeni au intervenit pentru stingerea a 5 incendii. Două dintre acestea au izbucnit la anexe gospodărești, iar celelalte trei s-au manifestat la vegetație uscată.
Articol editat de Ovidiu Babolea, 26 februarie 2024, 17:24
În jurul orei 11:00, pompierii caransebeșeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la o anexă gospodărească (grajd) din satul Petroșnița, comuna Bucoșnița. La fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere și o autospecială de primă intervenție și comandă. Incendiul se manifesta violent, cu flacără, la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 100 mp.
În urma evenimentului, au ars acoperișul și bunurile depozitate în interior (anvelope, furaje). Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
Cel de-al doilea incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (afumătoare) din satul Globul Craiovei, comuna Iablanița, a cuprins și o altă anexă alăturată (grajd). Un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Bozovici a intervenit, cu o autospecială de stingere, sprijiniți de personal al serviciului voluntar pentru situații de urgență.
În urma evenimentului, au ars acoperișul grajdului pe o suprafață de aproximativ 90 mp, 8 tone de cereale, moară de cereale etc. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de jar sau scântei căzute pe materialele combustibile din apropiere.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă atragem atenția cetățenilor că nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce tragedii.
Totodată, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată pe raza teritorială a localităților Caransebeș (2) și Buchin. Cetățenii sunt obligați să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate.
Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000 lei.