Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run Race
Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run Race se află la cea de-a 7a ediție. Ideea acestei competiții a apărut pornind de la dorința organizatorilor de a promova turismul în această zonă cu adevărat deosebită precum și pentru a ajuta o cauză nobilă și anume dotarea cu aparatură medicală a unui spital pentru copii.
Articol editat de Valentina Adam, 8 iunie 2024, 08:10
”Pe parcursul celor șase ediții am atras un număr mediu pe ediție de 400 de concurenți si peste 1000 de participanți, iar evenimentul a crescut de la an la an.
Vom organiza și în acest an câte două trasee (30km si 60km) la concursul de mountainbike și 3 trasee (5km, 12km, 21km) la cel de alergare montană. Ca și până acum, pe lângă concurs vom organiza și un concert în aer liber pentru participanți.
Și în acest an păstram caracterul caritabil al evenimentului. Întregul profit rezultat in urma acestui eveniment va merge către acțiunea Ei Merita Ajutor (E.M.A) , desfășurata de Clubul Kiwanis Timișoara. Proiectul E.M.A își propune sprijinul spitalului pentru modernizarea secției de Terapie Intensiva si UPU din cadrul spitalului Louis Turcanu din Timișoara. Spitalul Louis Turcanu este cel mai important spital de copii din vestul tarii, deservind 4 județe , ( Timiș, Caras-Severin, Hunedoara si Arad).”
Astfel , începând cu anul 2013, Clubul Kiwanis Timișoara a reușit pana acum sa doneze echipamente in valoare de peste 316.000 RON, o buna parte din suma fiind strânsă cu ajutorul celora care sprijină evenimentul Cheile Nerei MTB & Trail Run. Echipamente donate: 3 volumate, 3 injectomate, 2 monitoare pentru funcții vitale, 3 paturi terapie intensiva, un Ventilator, un Frigider medicamentație si un kit pentru diagnosticarea infecțiilor respiratorii.
Despre aria protejata Cheile Nerei – Beușnița
Cheile Nerei – Beușnița alcătuiesc o arie protejata de interes național, inclusa in Parcul National Cheile Nerei – Beușnița, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturala de tip mixt), situata in județul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunelor Sasca Montana si Șopotu Nou.
Printre atracțiile turistice principale se numără Lacul Ochiul Beiului, Cascada Beușniței, Cascada Șușara si Lacul Dracului (fenomen carstic unic in tara noastră). De asemenea in Sasca Romana se afla prima casa 100% ecologica construita in Romania.